ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul Cantacuzino din București ar putea fi salvat. Numai dacă Bruxelles-ul va răspunde pozitiv cererii trimise Comisiei Europene de către Guvern, în care se cere acordul pentru ștergerea datoriilor institutului.

Comisia Europeană urmează să spună dacă este de acord cu acordarea unui ajutor de stat Institutului Cantacuzino, prin ştergerea tuturor datoriilor. Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta, care a menționat că trebuie elaborat şi un plan astfel încât institutul să nu mai acumuleze datorii după acest moment.
    
"În primul rând ştergem toate datoriile şi pornim de la un moment T0. Important este să avem şi un plan ca, după aceea, să nu se acumuleze din nou datorii şi să poată să fie pus în funcţiune şi să-şi exercite rolul absolut strategic şi naţional şi de mândrie, până la urmă, naţională pe care-l are Cantacuzino. Important e că ştergem datoriile", a anunţat miercuri Victor Ponta.

Ajutorul de stat va consta dintr-un împrumut de 35 milioane lei şi în anularea obligaţiilor fiscale administrate de ANAF, cu excepţia celor principale cu reţinere la sursă.
    
Ajutorul de stat va fi acordat pe o perioadă de 6 luni, interval în care Institutul Cantacuzino va fi obligat să prezinte un plan de restructurare.