ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Situație tensionată la blocul operator al Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu, unde, potrivit managerului, se duce o luptă pe viață și pe moarte” pentru ca șobolanii să nu intre în clădire, potrivit Bugetul.

„Suntem singurul spital din lume în care blocul operator este la parter. Este o luptă pe viață și  pe moarte între noi și șobolanii, să nu intre în clădire. Suntem lângă metrou, avem o clădire dezafectată, facem deratizare cât de des putem, Dacă blocul operator este la parter este foarte riscant", a declarat Alexandru Ulici, managerul spitalului pentru Antena3.

Managerul spitalului a menționat că deratizarea se face destul de des, dar șobolanii continuă să vină dinspre metrou: ”Avem o clădire dezafectată, facem deratizare odată pe săptămână, cât de des se poate, totuși mai vin șobolani și, dacă blocul operator este la parter, e foarte riscant”, conform news.ro.

Ulici a mai declarat că, potrivit notei informative a Primăriei Sectorului 1,emise miercuri, 30 iunie,  spitalul a rămas fără pază: „Riscurile sunt foarte mari pentru că structura spitalului "Grigore Alexandrescu" este extrem de vulnerabilă. Este un spital care se întinde pe două hectare și jumătate, cu 9 clădiri, cu locuri dispersate unde sunt pacienții cu o clădire nucleu care este cea mai veche și care deține reanimarea și UPU și unde în permanență este un du-te vino. Camera de gardă fără pază este imposibil”, a precizat managerul.

”Ultimatumul” emis de Clotilde Armand precizează că: ”Sectorul 1 al Municipiului București nu mai poate asigura finanțarea serviciilor de pază pentru Spitalul Clinici de Urgențe pentru Copii „Grigore Alexandrescu” începând cu data de 01.07.2021”.
 
 

Alexandru Ulici a lansat un apel disperat la Antena3 pentru găsirea unor soluții urgente pentru rezolvarea crizei sanitare în care se află Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, cel mai mare spital de copii din țară: „Singurul demers legal pe care am putut să îl facem este să plângem că nu avem pază pentru copiii bolnavi”.
VIDEO CU ȘOBOLANII: