ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biroul Politic Național al PSD a votat, în unanimitate, pentru ca partidul să intre în negocieri cu PNL, UDMR și minoritățile naționale pentru a forma guvernul, transmite RomâniaTV.

„Vom decide dacă vom începe sau nu negocierile cu PNL. De asemenea, o să trecem în discuție și programul deja public de guvernare al PSD și vom scoate ce este de neacceptat din punctul de vedere al PSD și condițiile de bază pentru viitorul program de guvernare din partea PSD”, a declarat Marcel Ciolacu.

”Nu am luat în discuție nicio funcție, încă suntem în marja programului de guvernare, să vedem dacă colegii mei decid să facem aceste negocieri sau nu. Eu nu am auzit alte negocieri decât pe ponderi. Eu nu cunosc alte negocieri politice decât pe ponderi, pe rezultatele alegerilor generale, nu pe sondajele de opinie”, a mai afirmat liderul PSD.

 
Întrebat dacă PNL va veni cu o altă propunere de premier în afară de președintele formațiunii, Florin Cîțu a declarat că „propunerea de premier o face partidul și e președintele partidului. Desemnarea privind funcția a face președintele. Este crucial ca PNL să păstreze Ministerul Finanțelor. Modul în care am condus ministerul ne-a dus să reușim să convingem agențiile de rating să schimbe poziția României, am crescut încasările și nu am impus majorirări de taxe”.

 
„Eu am schimbat lucrurile in PNL, decizia se ia in partid. Se va prezenta tot ceea ce am discutat cu cele doua partide si se va lua o decizie. Pentru mine, importante sunt reformele, cele din PNRR, reforma pensiilor, si sa ne asiguram ca mentinem ritmul de crestere a investitiilor”, a mai declarat Florin Cîțu.

Deși spune că încă nu s-a discutat despre împărțirea funcțiilor în viitoarea coaliție, Cîțu spune că există un minister la care liberalii nici nu se gândesc să renunțe, conform sursei citate:

"Este crucial și aici nu cred că avem discuții. PNL a dat Ministerul Finanțelor condus de PNL în ultimii doi ani, am reușit să convingem agențiile de rating să schimbe perspectiva de la negativ la stabil a acestei economii, am reușit să reducem deficitul bugetar,  am reușit să avem încasări mai mari la buget fără să creștem taxele, este clar că noi am demonstrat că se poate”, a mai declarat premierul interimar.