ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a transmis președintelui României, Klaus Iohannis, propunerea de a iniția consultarea partidelor politice pentru stabilirea unei viziuni comune care să fie promovată unitar pe plan extern, pe fondul celor cinci scenarii de reformă a Uniunii Europene, anunțate luni de Jean-Claude Juncker în Parlamentul European.

„Este important ca în cadrul acestor consultări să fie stabilit un mecanism de lucru permanent, cu reprezentanți ai tuturor partidelor parlamentare și ai Administrației Prezidențiale, care să aibă ca obiectiv armonizarea abordărilor politice în plan extern, în sensul susținerii interesului național al României în relația cu instituțiile europene”, se arată într-un comunicat al social-democraților.

În opinia PSD, definirea unei poziții clare și unitare a României în raport cu situația actuală a Uniunii Europene trebuie să devină un obiectiv comun, care să reunească întreaga clasă politică românească.

„PSD consideră că România trebuie să își exprime o poziție fermă pentru susținerea principiului egalității între membrii Uniunii Europene și să respingă categoric orice scenariu privind o Europă cu mai multe viteze sau o Uniune a cercurilor concentrice”, mai spune comunicatul.

Comisia Europeană a adoptat un plan de reformare a Uniunii Europene,  „Carta Albă privind Viitorul Europei", președintele Jean-Claude Juncker prezentând în Parlamentul European cinci posibile direcții ale Blocului comunitar, axate pe o cooperare a țărilor în grade diferite, eventual prin concentrarea pe piața unică, pe apărare și securitate.

Comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, a declarat, miercuri, că în „Cartea Albă” se regăsește și opțiunea desființării blocului comunitar.