ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protocolul de sănătate din școlile din Franța decretă închiderea unei clase de îndată ce este detectat un caz de covid. Așdar, pediatrii au realizat un studiu , analizând 4.000 de copii,cu vârsta până la 12 ani,monitorizați în cabinete medicale sau în spitale, încă din luna iunie a anului trecut, informează smartadio.

Studiul a ajuns la concluzia că "Într-un moment în care circulația virusului crește în populația generală, creșterea observată și la copii este doar o consecință, nu o cauză". Totodată, Societatea Franceză de Pediatrie a afirmat că închiderea școlilor ar putea avea efecte mai grave decât transmisia virusului, precum violența intra-familială, agravarea suferinței psihice a copiilor, dar și creșterea inegalităților sociale. 

Astfel, Societatea Franceză de Pediatrie a propus închiderea liceelor și a școlilor doar în zonele cele mai afectate de pandemie, enunțând, totuși, că școala joacă un rol minor în transmiterea virusului.