ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un șofer de autobuz din Bacău a fost încătușat de agenții Poliției Locale, pe motiv că nu purta mască și a refuzat să se legitimeze pentru a fi amendat. El a opus rezistență pe motiv că nici polițiștii locali nu aveau masca pe față, informează Ziarul de Bacău.

Potrivit relatărilor martorilor, în stația de la Piața Centrală, un polițist local a încercat să legitimeze un șofer de autobuz pe care l-a observat că nu purta mască. Șoferul nu s-a supus solicitării și a plecat mai departe, insultându-l pe agent.

Nici polițistul nu s-a lăsat mai prejos, ci a chemat echipele de intervenție ale Poliției Locale care, în stația de la BCR, l-au dat jos pe șofer și l-au imobilizat cu cătușe. După aceea, l-au legitimat și amendat, lăsându-l apoi liber.

Martorii oculari au observat că nici polițiștii locali nu purtau mască și și-au manifestat verbal revolta. Cu această ocazie, polițiștii au amendat un trecător cu 500 de lei pentru proferarea de injurii și un șofer de taxi, cu 490 de lei, pentru că a oprit neregulamentar în stația de autobuz și i-a jignit pe polițiști.  

Întrebați dacă nu au reacționat exagerat, reprezentanții Poliției Locale din Bacău au dat vina pe atitudinea recalcitrantă a șoferului de autobuz, dar au admis că vor investiga și atitudinea agenților, declanșând o anchetă internă asupra modului în care aceștia au intervenit. 

„Noi am mers până acum pe prevenție, consiliere. Dar, astăzi, colegii au identificat acest șofer de autobuz. Dumnealui nu avea mască, a refuzat să se legitimeze, a devenit recalcitrant, a plecat din autobuz. Noi avem atribuții de verificare și în autobuz. Și, da, putem folosi și forța în situațiile care o cer”, a declarat reprezentantul Poliției Locale, Lucian Iftene.

Polițiștii locali nu au dat însă lămuriri de câte ori au oprit un autobuz în trafic pentru a încătușa, de exemplu, hoți de buzunare sau persoane turbulente. Șoferul de autobuz, în schimb, se afla singur în cabină, izolat de ceilalți călători. 

Potrivit Freemeteo.ro, temperaturile din această după-amiază au fost la Bacău de 32 de grade Celsius. 

Scena încătușării conducătorului auto a fost filmată de un trecător, care a publicat apoi filmarea pe contul său de Facebook, de unde a fost preluată pe canalul de YouTube al Ziarului de Bacău.