ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șoferii de camion californieni, sătui de puterile sporite la nesfârșit ale guvernului federal, prin care impun măști și vaccinuri Covid, se pregătesc pentru ceea ce speră să devină un Convoi al Libertății în stil canadian, dar spre Washington, D.C., urmând să circule pe autostrada interstatală 40, pornind din Barstow spre est, pe 23 februarie, informează The Epoch Times.

Un grup național, numit Convoiul Poporului, se ocupă de organizarea camioanelor care vor porni la drum spre capitala SUA pentru a cere suspendarea Legii privind puterile de urgență, care ar pune capăt ordinelor și restricțiilor, potrivit lui Chris Marston, președinte al Fundației Americane pentru Libertăți Civice, o organizație non-profit care militează pentru apărarea libertăților civice și care ajută la coordonarea protestului șoferilor de camion.
 
Deși anterior se anunțase că acest convoi nu va pleca din California mai devreme de 7 martie, organizatorii spun acum că șoferii vor porni mai devreme decât era planificat.

„Libertatea nu poate să aștepte”, a declarat Marston pentru The Epoch Times.
 
Grupul a declarat că îi invită pe americani să se alăture „apelului la Libertate” în spiritul „bravilor și curajoșilor noștri vecini de la nord - frații și surorile noastre canadieni care au deschis calea”.
 
O hartă a traseului convoiului va fi disponibilă pe site-ul grupului, a declarat Maureen Steele, organizatoare a Convoiului Poporului, pe 16 februarie, în cadrul emisiunii „War Room”, găzduite de fostul consilier al lui Donald Trump, Steve Bannon.