ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bulgaria a marcat Ziua Omagiului adus Victimelor Regimului Comunist la 1 februarie, transmite BTA preluată de Agerpres. În Parlament, deputații au ținut un minut de reculegere și au citit declarații cu această ocazie, notează BTA.

La 1 februarie 1945, trei regenți, 22 de miniștri din cinci guverne în funcție între 11 februarie 1940 și 8 septembrie 1944, opt consilieri regali, 67 de deputați ai celei de-a 25-a Adunări Naționale Ordinare și 47 de ofițeri militari superiori au fost executați în Cimitirul Central din Sofia după ce fuseseră condamnați la moarte mai devreme în acea zi de către completurile unu și doi ale „Tribunalul Poporului” (foto mai jos).

La inițiativa foștilor președinți bulgari Jelio Jelev și Petar Stoianov, 1 februarie este marcată oficial din 2011 ca Ziua Omagiului și Recunoștinței Victimelor Regimului Comunist.

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews