ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O jurnalistă a postului Al Jazeera a fost împușcată și ucisă în timpul unui raid într-o tabără de refugiați, afirmă televiziunea din Qatar susținând că forțele de securitate israeliene "au împușcat-o în față". Cunoscuta personalitate a jurnalisticii palestinene Shireen Abu Akleh, în vârstă de 51 de ani, care are cetățenie americană și palestiniană și era creștină, a fost ucisă în timpul unui raid în orașul Jenin din Cisiordania ocupată, miercuri dimineața devreme, relatează The Daily Mail

Al Jazeera a dat vina pentru moartea ei pe forțele de securitate israeliene, care au declarat că 'investighează evenimentul și analizează posibilitatea ca jurnaliștii să fi fost loviți de atacatori palestinieni'. (articolul continuă dedesubt). VIDEO: 

Un alt jurnalist palestinian, Ali Al Samoudi, care lucra pentru ziarul Al-Quds, cu sediul la Ierusalim, a fost rănit, dar se află în stare stabilă, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății. 

Televiziunea unde lucra jurnalista împușcată a dat vina pe forțele israeliene, afirmând că ea a fost țintită 'deliberat' și 'cu sânge rece' de către trupele israeliene în timp ce purta vesta și casca de presă. 
 
Postul de televiziune cu sediul în Qatar și-a întrerupt emisia pentru a anunța decesul jurnalistei. Într-o declarație difuzată pe canalul său, Al Jazeera a cerut comunității internaționale să "condamne și să tragă la răspundere forțele de ocupație israeliene pentru că au vizat și ucis în mod deliberat pe colega noastră".

"Ne angajăm să îi urmărim legal pe făptași, indiferent cât de mult încearcă să își ascundă crima, și să îi aducem în fața justiției", a transmis televiziunea Al Jazeera, citată de apnews.com.
 
Armata israeliană a invocat inițial posibilitatea ca Abu Akleh să fi fost ucisă de focuri de armă rătăcite de palestinieni, spunând că în zonă erau prezenți și militanți, însă șeful armatei, generalul-locotenent Aviv Kochavi, a revenit ulterior asupra acestei afirmații, spunând că "în acest stadiu, nu putem stabili de către cine a fost rănită și regretăm moartea ei".