ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei, a oficiat sâmbătă, 8 decembrie 2018, la Oshawa, împreună cu 13 preoți o slujbă de pomenire a soldaților români și canadieni căzuți pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial, scrie Basilica.ro.

Slujba de pomenire a fost oficiată în trei limbi: română, engleză și franceză, informează Episcopia Ortodoxă Română a Canadei.

La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai ziarelor și televiziunilor românești din Toronto și Montreal.

După slujba de pomenire a urmat dezvelirea unei plăci comemorative închinată eroilor români și canadieni căzuți în Primul Război Mondial și a făuritorilor României Mari.

Toți cei prezenți la eveniment au fost invitați în sala de festivități a parohiei din Oshawa pentru continuarea activităților unde au ascultat imnurile naționale ale Canadei și României intonate de Corul Armonia, urmate de discursurile invitaților oficiali.

Cu această ocazie, Dr. Colin Carrie, membru al Parlamentului Canadei, a acordat o diplomă de apreciere parohiei Sf. Ștefan cel Mare și Sf. Nectarie.

Evenimentul a fost încheiat printr-un program de cântece patriotice și colinde tradiționale românești interpretate de Corul Armonia.

La manifestare au fost prezenți mai mulți reprezentanți ai autorităților locale și centrale canadiene, dar și reprezentanți de la Ambasada Română în Canada.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews