ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Comisia juridică din Senat a dat săptămâna trecută un raport referitor la începerea urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu, luni,  procedura a ajuns în plen, la mai bine de șase luni de la cererea procurorilor DNA. Cu 71 de voturi „împotrivă” și 38 „pentru”, senatorii au votat împotriva solicitării DNA de ridicare a imunității în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru a putea începe urmărirea penală.


Călin Popescu Tăriceanu a declarat în pledoaria susținută în fața senatorilor că este nevinovat. ”DNA nu vrea să mă trimită în fața instanței, ci să pună o pată pe întreaga mea carieră politică”, a spus președintele Senatului.
”În cei aproape 30 de ani de când sunt în politică am fost pe rând, deputat, ministru, prim ministru, președinte al Senatului, și nu am făcut niciodată vreo faptă ilegală. Cea ce DNA-ul vrea să facă astăzi nu este să mă trimită în fața unei instanțe, pentru că ei știu că nu au dovezi în acest sens, ci să pună o pată pe întreaga mea carieră politică! Nu pot să vă dau sfaturi cu privire la felul în care să votați, dar atunci când veți vota, vă rog să aveți inima ușoară pentru că eu, Călin Popescu-Tăriceanu, nu am făcut niciodată vreo faptă de care să îmi fie rușine”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu timpul dezbaterilor pe marginea solicitării DNA.

Procurorii au anunțat că președintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentanții unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiționale la un contract comercial, banii fiind folosiți pentru campania electorală.