ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ne exprimăm solidaritatea cu jurnalista Anca Alexandrescu hărțuită concertat de CNA. Cenzura Națională a Audiovizualului a decis suspendarea emisiei Realitatea Plus pentru 10 minute din cauza plângerilor făcute de Sorin Grindeanu și Sebastian Burduja, după ce deja aplicaseră postului șo emisiunii realizate de Anca Alexandrescu amenzi considerabile.

„Au zis ca "n am invatat nimic desi mi au dat amenzi de 300.000 lei”! Vor sa obtina scoaterea mea de pe post! Ne cautam dreptatea in instanta!”, a anunțat jurnalista Anca Alexandrescu pe contul ei de Facebook.

Citiți și Mircea Toma, de la anti-cenzură ca oengist soroșist la pro-cenzură ca colonel în Miliția CNA. România TV: Toma a comparat BOR cu ISIS pentru că nu a impus împărtășirea cu linguriță de plastic cum a recomandat Bănescu într-un comunicat

Ce scrie jurnalista azi:

„4,5 miliarde de lei au angajat autoritatile publice pentru achizitii, din ziua in care Guvernul a anuntat ordonanta austeritatii, pana saptamana trecuta! Aproape cat suma pe care Executivul ar vrea sa o economiseasca! 55 de milioane de euro se duc pe corturi pentru rezervele de stat. O firma abonata la contracte cu statul inca din pandemie, Best achizitii, a tras lozul castigator. Sigur nu e nicio legatura cu faptul ca sef la Rezervele statului este un fost parlamentar PSD si fost sef al Comisiei SRI!

Iohannis pleaca in Islanda, din nou cu un avion privat de lux. Sigur! E austeritate! Dar doar pentru fraieri!

"Statul roman a esuat in misiunea sa fundamentala de a-si proteja cetatenii”, declara Iohannis in octombrie 2021, imediat dupa incendiul de la spitalul din Constanta soldat cu 7 morti. Esecul insa continua! Patru parchete din tara au deschis dosare penale. La doi ani si jumatate de la primul incediu, procurorii nu au finalizat insa niciun dosar.

Esec dupa esec a inregistrat si OMS care se pregateste in acest an sa ia masuri peste capul guvernelor si sa ne impuna din nou in caz ca e nevoie reguli care s-au dovedit absurde si ineficiente. Dovada? Documentarul pe care am sa vi-l prezint astazi despre seria esecurilor inregistrate de "specialistii” de la OMS.

Intre timp, sistemul se consolideaza in Romania si bratul lung al puterii va putea interveni si in online daca cineva nu respecta "standardele comunitatii”. Mai precis, Valeriu Zgonea, nou numit la ANCOM va avea in coordonare o lista de notificatori de "incredere” din randul societatii civile care vor avea responsabilitatea de a reclama continutul "ilegal” de pe internet. Acum intelegeti de ce aveau nevoie acolo de cineva care este disciplinat?

Cat despre legile educatiei? Din toate colturile se striga ca sunt o catastrofa!

Eh, sigur ca azi si maine continua discutiile "pe partide” privind negocierea functiilor. Nu e despre nume… spun unii. Dar cum asa cand totul porneste de la "rasfatatul sistemului”, Grindeanu. Caci pentru el fratele Marcel vrea sa pastreze transporturile si e gata sa dea la schimb fondurile europene si agricultura. A renuntat Marcel pana si la SGG numai sa-i faca pe plac sefului sau Grindeanu. Tot mai multi pesedisti se intreaba de ce totusi Ciolacu ii este atat de "credincios” lui Grindeanu. Interesante jocuri sunt si la PNL unde pozitia pe care Ciuca o va avea va ingropa sau nu definitiv partidul. Vrei sa fii subalternul lui Ciolacu, Nicule? De frica sa nu-ti ia partidul grupul de la Bruxelles? Pai pana la alegerile europarlamentare nu ti-l iau…Dar dupa… Eu zic sa te mai gandesti inca o data inainte sa decizi, mai ales ca am auzit faptul ca si Iohannis ar vrea sa scape de tine ca prea asculti doar de americani! Auch!”

Vedeți și Jurnalistul care a publicat Dosarele Twitter dezvăluie tentaculele Complexului Industrial al Cenzurii – 50 de organizații care ne "protejează” de "pericolul” libertății de exprimare