ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Shane MacGowan, solistul și compozitorul trupei punk celtice The Pogues (foto stânga) a murit la vârsta de 65 de ani, în urma unei lungi perioade de sănătate precară.

O declarație a familiei a precizat că a murit la 30 noiembrie, la ora 3.30 dimineața, și a fost descris ca fiind "cel mai frumos, cel mai drag și cel mai iubit dintre noi".

Potrivit The Guardian, citat de ȘtiripeSurse, în decembrie 2022, MacGowan a fost spitalizat cu encefalită virală și a petrecut câteva luni din 2023 la terapie intensivă.

Shane a cântat și cu un alt muzician dispărut în condiții neclare, cântăreața irlandeză Sinead O'Connor, după cum ne informează un cititor pe pagina de Facebook:

Zsolt Palotai, sau DJ Palotai, unul dintre cei mai cunoscuți dj underground maghiari (foto dreapta), a murit la vârsta de 62 de ani, relatează presa maghiară, citată de CriticArad.

 
Zsolt Palotai, pe numele de scenă Dj Palotai, a fost unul dintre pionierii muzicii electronice, drum and bass și breakbeat din Ungaria. Din 1991, a fost și redactor-șef de muzică la postul Tilos Rádió.


A fost prezent în lumea muzicii underground de mai bine de 10 ani cu spectacolul său „Jövőzene”, un amestec de genuri punk, rock, hip-hop, jazz și etno.

Chiar în ziua morții sale, a primit un premiu prestigios de la Budapesta, „Pro Cultura Urbis”, ca recunoaștere a muncii sale de decenii în viața muzicală a Budapestei și a influenței sale inevitabile asupra culturii underground maghiare, mai informează sursa citată.