ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

În 6-7 octombrie (sâmbătă și duminică) românii sunt chemați la vot pentru a vota pentru modificarea Constituției României în conformitate cu decizia Parlamentului prin care Familia se bazează pe Căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie și nu așa cum este acum Căsătoria liber consimțită între soț.

Potrivit stiripesurse.ro, CURS (Centrul de Sociologie Urbană și Regională) a realizat un Sondaj între 20 septembrie și 1 octombrie pe un eșantion de 1067 de persoane reprezentativ pentru populația României cu drept de vot în vârstă de 18 ani și peste. Marja maximă admisă de eroare statistică este de 3%. Sondajul a fost realizat la domiciliul respondenților.

Două treimi din respondenți și-au arătat intenția de a participa la referendumul pentru modificarea articolului 48 din Constituție din datele de 6-7 octombrie. 59% sunt foarte siguri că vor participa. Se observă o polarizare a respondenților, relativ puțini ezitând să opteze într-un fel sau altul.  Ținând cont de fenomenul migrației dar si de alți factori estimarea prezenței la vot este de 34%. Dintre cei care au exprimat o părere, 90% au spus că vor vota pentru modificare.