ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii sprijină inițiativa introducerii stagiului militar pe bază de voluntariat, arată un sondaj realizat de neobositul institut INSCOP.

Astfel, 79,4% dintre respondenți au o părere bună despre introducerea stagiului militar voluntar și doar 15,1% au o părere proastă.

În ceea ce privește anunțul SUA de a trimite armament și trupe pe teritoriul României, doar 55,8% au o părere bună despre această decizie, în timp ce 28,4% au o părere proastă, iar 15,8% nu știu sau nu răspund.
 


La întrebarea "Care este singurul stat membru NATO care poate ajuta cu-adevărat România în cazul unui conflict militar", 54,5% dintre intervievați au răspuns că SUA. Pe locul doi se află Germania cu 13,8%, iar 7,1% dintre români au indicat Franța. Anglia a fost răspunsul a 2,4% dintre respondenți. Interesant este că 1,7% au indicat alte state nembre NATO, iar 4,5% au spus că niciun stat nu va ajuta România.
 

Sondajul relevă că 52,8% dintre români se declară îngrijorați sau foarte îngrijorați că atentate teroriste ar putea avea loc și în România, iar 43,3% se declară puțin sau deloc îngrijorați de această perspectivă.

Barometrul INSCOP — ADEVARUL despre România" a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 9 — 14 iulie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1.075 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.