ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un sondaj realizat de Sociopol având ca temă Referendumul pentru Căsătorie din 6-7 octombrie indică faptul că pragul de prezență pentru validare va fi depășit cu ușurință. Circa 48% dintre români au declarat că vor participa, cu siguranță, la Referendumul organizat pe 6 și 7 octombrie, potrivit Sociopol, scrie evz.ro.

Pragul de validare a referendumului este de 30%, dar nu va fi o problemă ca el să fie atins, rezultă din sondajul Sociopol.

Aproape jumătate din populația cu drept de vot se va prezenta la vot, mai exact 48%. Mai mult, chiar pragul de 50% ar putea fi depășit, dacă ținem seama că 17% înclină să creadă că vor merge la referendum, dar nu sunt încă siguri.

ESTIMARE PARTICIPARE VOT:

48% - cu siguranță DA

17% - probabil DA

11% - cu siguranță NU

5% - probabil NU.

În privința rezultatului referendumului rezultatul pare să fie foarte clar, majoritatea covârșitoare fiind favorabilă schimbării articolului din Constituție în sensul definirii familiei drept "uniunea dintre un bărbat și o femeie".

Dvs. cum veți vota la acest referendum?

DA - 85%

NU - 15%.