ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste jumătate dintre români doresc unirea României cu Basarabia. Așa reiese din cel mai recent sondaj Avangarde dat publicității miercuri. Conform sondajului, aproape 60% dintre români se declară mai degrabă de acord cu unirea României cu Republica Moldova, în vreme ce 27% sunt împotrivă, 
 
Potrivit sursei citate, la întrebarea "Dvs., personal, ați fi mai degrabă de acord sau mai degrabă împotriva unirii României cu Republica Moldova?”, 59% au răspuns "de acord”, 27% au răspuns împotrivă, iar 14% "nu știu/nu răspund”.

Sondajul mai relevă că 85% dintre cei chestionați s-au declarat mândri că sunt români, 8% au răspuns că nu sunt mândri, iar 7% nu știu/nu răspund.

Întrebați care este cel mai puternic vecin pe care îl are România, 49% au răspuns Ungaria, 19% – Ucraina, 14% – Moldova, 11% – Serbia, 4% – Bulgaria, iar 3% au răspuns "altul”.

Totodată, 31% dintre intervievați consideră că România ar trebui să aibă cele mai bune relații cu Ungaria, 28% cu Moldova, 12% cu Ucraina, 12% cu Bulgaria, 5% cu Serbia, 5% cu toții, 3% cu niciunul și 4% cu altul.