ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai recent sondaj realizat de Avangarde arată care sunt preferințele românilor în materie de partide politice, dar și care sunt politicienii în care au cea mai mare încredere, informează EVZ.

Prin urmare, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cele mai multe voturi ar fi obținute de PSD, cu 37%. La o distanță semnificativă, pe locul doi, se află PNL, partid cu care ar vota doar 23% din români.

Pe locul trei în preferințele românilor se află Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), cu 11%, urmat de Uniunea Salvați România (USR), cu 9%, afirmă sursele citate.

Ce ni se pare cel mai grav este nivelul epocal la care a ajuns neîncrederea populației în cei care ne conduc.

Astfel, 69% din respondenți nu au încredere în președintele țării, Klaus Iohannis, 16 sunt pe la mijloc și doar 15% ar avea încredere în actualul șef al statului.

Nicolae Ciucă, actualul premier PNL al României, stă aproape la fel de bine: 18% din respondenți ar avea încredere în acesta, iar 63% mai degraba nu s-ar încrede în el.

Cu cel mai scăzut nivel de încredere, de doar 6% este papițoiul anticreștin Dacian Cioloș, fost premier dezastru al României din partea neobolșevicilor USR-iști, care se visa președinte și care are și cel mai mare procent de neîncredere: 75%. El se ia de mână cu premierul-pandemist Ludovic Orban, cu 74% cotă de neîncredere.

Acești oameni au condus și conduc România.