Premierul Sorin Grindeanu a criticat fostul guvern tehnocrat că nu a făcut nimic pentru a stopa defrișările ilegale, subliniind că este necesar ca legislația să fie îmbunătățită.

Aflat, sâmbătă, la Timișoara, Grindeanu a apreciat că „probabil poate fi îmbunătățit” cadrul legal privind defrișările pădurilor și că în ultimele luni ale anului trecut controalele din industria lemnului „au scăzut foarte mult, spre zero”.  Lăcomia și drujbele nu pot opri o lege, a afirmat premierul.

„Cadrul legal poate fi, sunt specialiști care știu mai bine decât mine ce poate fi făcut, probabil poate fi îmbunătățit, dar lăcomia și drujbele nu pot opri o lege. Aplicarea acelei legi se face de către oameni. Anul trecut, într-un guvern care nu avea nicio culoare politică, știți foarte bine, pe ultimele trei - patru luni ale anului, în acest domeniu, din industria lemnului, controale și tot ceea ce ține de gestionarea domeniului, controalele au scăzut foarte mult, spre zero”, a declarat premierul, informează News.ro.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, l-a completat pe Grindeanu, afirmând că în România  „este o mafie a defrișărilor”, dar că legislația va fi mai dură.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews