ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Sorin Grindeanu a prezentat  miercuri, la Palatul Victoria, bilanțul activității Guvernului său, la final de mandat. 

„Pentru mine, aceste șase luni reprezintă o experiență semnificativă în administrația centrală, o lecție de viață, pe care mi-am însușit-o. Există, în schimb, și un lucru care m-a pus pe gânduri: dorința unui singur om de a face rău și de a strânge cât mai multă putere într-o singură mână, 
Nu voi putea înțelege niciodată dorința aceasta de acumulare de putere într-o singură mână. Dar, poate, în următoarele 2-3 luni vom înțelege cu toții ce l-a împins să ia toate aceste decizii”, a adăugat Sorin Grindeanu, la finalul celor șase luni de mandat în fruntea Executivului. „Suntem la un moment al adevărului. La investiții și colectare se putea face mult mai bine”, a mai spus fostul premier.

Printre acestea: „creștere economică mult peste așteptări (5,7 %), veniturile populației s-au majorat, câștigul salarial mediu brut pe economie a fost cu 16,1% mai mare ca cel din anul anterior, puterea de cumpărare a românilor a crescut, investițiile străine directe: 1,3 miliarde de euro - în creștere cu 22,9% față de perioada corespunzătoare a anului trecut, un nivel record al exporturilor: cu 11,5% mai mare ca anul trecut, rata șomajului una dintre cele mai scăzute din Europa - 5,3%".a declarat Sorin Grindeanu.

Guvernul Sorin Grindeanu a avut doar șase luni de mandat, fiind învestit pe 4 ianuarie 2017, într-o ceremonie protocolară și demis de propriul partid, PSD, prin moțiune de cenzură, pe 21 iunie, în urma unui război deschis pe care fostul premier l-a purtat, timp de câteva zile, cu liderul PSD, Liviu Dragnea.