ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Născut pe 27 noiembrie 1967 la Turnu Severin, Sorin Lavric este doctor în filozofie, scriitor și traducător. Este autorul volumelor „Cartea de Crăciun”, „Ontologia lui Noica. O exegeză”,  „Noica și Mișcarea Legionară” și „10 eseuri”. Cea mai recentă apariție a sa este volumul „Glasuri din bolgie”(Ideea Europeană).

Traduceri (împreună cu Bogdan Mincă): Martin Heidegger, Parmenide (Humanitas, 2001); Martin Heidegger, Problemele fundamentale ale fenomenologiei (Humanitas, 2006). A colaborat la România literarăLuceafărul, Idei în dialog, Cuvântul, Convorbiri literare, Contemporanul etc.

Sorin Lavric s-a remarcat printr-o atitudine mărturisitoare, autentic creștină, în fața provocărilor pe care lumea secularizată ni le-a pus în față. Este unul dintre membrii comitetului de inițiativă cetățenească pentru revizuirea Constituției în vederea modificării definiției căsătoriei.

De azi, 15 iunie, Sorin Lavric scrie pentru cititorii ActiveNews
 
„A rămas de pomină inconștiența cu care Jean Claude Juncker, participînd pe 5 mai la Trier la dezvelirea statuii lui Marx, a apărat posteritatea unuia din cei mai scelerați ideologi pe care omenirea i-a zămislit în secolul XX.
 
Chiar și un copil, dacă citește Manifestul Partidului Comunist, intuiește abjecția unor nuanțe care, puse în practică după al Doilea Război Mondial, au produs 100 de milioane de victime. Dacă apologia făcută lui Marx venea din gura unui terchea-berchea, ai fi zis că drogurile, alcoolul sau pur și simplu ignoranța sînt cauzele unei atît de năucitoare nesimțiri. Dar cînd ditirambii sunt rostiți de președintele Comisiei Europene, atunci gustul cu care rămîi e că cineva sfidează memoria acelor națiuni în care comunismul și-a săpat triumful prin hecatombele de morți. Gestul e atît de impardonabil încît lui Juncker nu i se mai poate acorda nici o prezumție de nevinovăție”, scrie Sorin Lavric în textul „Sfidare, nesimțire sau ignoranță”.
 
Continuarea este aici.