ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, a semnat, marți, ordinul prin care primarul general Sorin Oprescu a fost suspendat de drept din funcție, după ce Curtea de Apel București a stabilit cu o zi înainte ca edilul să fie cercetat în arest preventiv.

"Primarul general al Municipiului București, Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală, precum și Tribunalul București au comunicat prin fax Instituției Prefectului Municipiului București adresele înregistrate la această instituție sub nr. 14821/15.09.2015, respectiv 14837/15.09.2015, faptul că prin încheierea de ședință din 6 septembrie pronunțată în dosarul nr. 32580/ 3/ 2015 Tribunalul București, Secția I Penală, a dispus luarea măsurii arestării preventive a primarului general al Municipiului București, măsură rămasă definitivă pe 14 septembrie, când Curtea de Apel București a respins ca nefondată contestația formulată de Sorin Oprescu", se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Municipiului București.

Ordinul i-a fost comunicat lui Sorin Oprescu. De asemenea, prefectul a transmis Consiliului General al Municipiului București ordinul de constatare a suspendării de drept a mandatului primarului general.

Sorin Oprescu este cercetat de DNA pentru corupție.