Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, a fost trimis în judecată, vineri, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). 

Oprescu este judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat.

În ultimele zile, Oprescu a fost chemat de mai multe ori la DNA, pentru a i se comunica mai multe informații ce țin de această procedură. Fostul primar al Capitalei a stat mai bine de 50 de zile după gratii, iar acum este în arest la domiciliu.

Pe 7 septembrie, Sorin Oprescu a fost arestat preventiv, după ce procurorii au găsit suma de 25 de mii de euro în mașina și casa sa.

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din instituție.
 
Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.