ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Sorin Ovidiu Vântu a comentat într-o postare pe Facebook rezultatele alegerilor prezidențiale, prezentând și șase priorități pe care ar trebui, în viziunea sa, să le aibă Iohannis și guvernul lui în acest al doilea mandat. Dar, remarcă SOV,  din nefericire, primele lucruri pe care le-a anunțat președintele Iohannis, atât direct cât și prin intermediul lui Ludovic Orban, au fost cele legate de redarea controlului securiștilor asupra justiției și un proiect de rectificare bugetară. Vântu trage și o concluzie, în urma decapitării liderilor PSD, după CEx-ul de marți seara: Iohannis nu va mai avea nevoie de algeri anticipate, așa cum clamează, pentru că „va face orice își dorește cu gașca aia de neica-nimeni care s-a proțăpit în fruntea acelui partid”.

Acesta este textul postat:

„Generație, nația căreia îi aparții a tras din nou un loz necâștigător. Evident că nu din vina ei, din moment ce ambele lozuri erau necâștigătoare. Într-un material precedent îți spuneam că nutresc speranța ca Iohannis să se ridice la înălțimea unui președinte de stat, având uriașul avantaj de a concentra toată puterea în mâna sa și de a nu mai fi sub presiunea obținerii unui alt mandat. Din nefericire, primele lucruri pe care le-a anunțat, atât direct cât și prin intermediul lui Ludovic Orban, au fost cele legate de redarea controlului securiștilor asupra justiției și un proiect de rectificare bugetară, splendid sumarizat într-o postare a tânărului Caramitru.

Iată, generație, care sunt prioritățile reale pe care ar trebui să le aibă Iohannis împreună cu guvernul său:
1. Schimbarea Constituției. adică stabilirea tipului de republică românească: prezidențială sau parlamentară.
2. Generarea unor operațiuni financiare prin Ministerul de Finanțe, operațiuni care pot aduce profituri uriașe într-o perioadă scurtă de timp.
3. Un proiect economic de diversificare a producției (este vital).
4. Reorganizarea teritorial-administrativă.
5. Negocieri la sânge cu Uniunea Europeană pentru a putea crește nivelul deficitului bugetar undeva între 8 și 9%. Nicio țară din lume nu se poate dezvolta cu un deficit de 3%.

Toate astea pot fi puse pe hârtie în maximum două luni și implementate în anul care urmează. Eu singur, cu un laptop și acces la informații, pot face asta, inclusiv proiecțiile financiare în cele două luni dintr-o celulă de pușcărie. Deci, doar dacă ești cretin, impostor sau ai interese ascunse, poți spune că nu se poate.

P.S. După tristul spectacol dat alaltăseară de PSD (culmea, chiar mi-a fost milă de mamaia aia amărâtă), cred că nu sunt necesare alegeri anticipate. Iohannis va face orice își dorește cu gașca aia de neica-nimeni care s-a proțăpit în fruntea acelui partid”.