ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai recent scandal, care i-a avut ca protagoniști pe senatorul PSD Șerban Nicolae și deputata USR Cosette Chichirău, și modul în care Uniunea Salvați România face politică în Parlament, sunt subiectele la zi comentate de Sorin Ovidiu Vântu într-o postare pe Facebook. „În locul unui partid politic, avem astăzi în Parlament o gașcă de golani de ambe sexe, violenți în limbaj și agresivi fizic, fără nicio idee în cap, o gașcă de presiune parlamentară coordonată cu cei de pe stradă”, spune Vântu criticând prestația USR din Parlament. Pe de altă parte, SOV  nu poate să nu remarce faptul că, așa cum se profilează distribuția bugetară pe 2018 „România ori nu mai are spioni, ori nu mai are nevoie de ei”. Și asta pentru că, spune omul de afaceri, bugetul alocat SRI-ului este de 10 ori mai mare decât spionilor externi.

„Jupânița Chichirău

Jupânița din titlu m-a emoționat adânc prin plasticitatea, muzicalitatea și ingenuitatea descrierilor pe care le-a făcut la adresa unui parlamentar al României. Am auzit voci care au spus că e o femeie vulgară și că practică sexul anal. De unde până unde afirmația unei doamne vizavi de aspectul porcesc al cuiva poate să confere vulgaritate acesteia, pe de o parte, și care este problema fanteziilor ei sexuale, pe de altă parte. Atâta timp cât fantezia respectivă nu este o platformă comună pentru toți membrii USR-ului, jupânița respectivă manifestându-și totuși selectivitatea, o putem considera o doamnă respectabilă cu doar mici carențe de educație, vocabular, intelect, de bun simț și de orientare profesională. Închei, băi generație, prin a-i dori acestei jupânițe un an nou fericit, cu multe bucurii și sfinctere tari.

La DIGI24

În ciuda orientării editoriale, urmăresc cu multă plăcere anumite emisiuni ale acestui post, printre care și jurnalele de știri. Cu ocazia manifestărilor de stradă, câțiva dintre manifestanți au fost întrebați de către un reporter de la știri care este motivul protestelor lor. Răspunsurile celor intervievați au fost de natură să-mi provoace o stare de reală mâhnire. Oamenii habar n-aveau de ce sunt acolo, habar n-aveau să vorbească, habar n-aveau să gândească. O adunătură de idioți, mânați de la spate de niște securiști care nu îi pot decât decredibiliza pe primii și ridicați în slăvi de propaganda pro-americană.

USR

În campania electorală de anul trecut am văzut principalii comunicatori ai acestui partid. Un retard în persoana liderului lor și trei muieri rele, urâte și proaste. Pe ici pe colo mai apărea și câte un tip mai spălat, cu vorbele la el, dar confuz ideologic și fără vreo propunere cât de cât interesantă. Cu toate că știam că este un construct al serviciilor de informații, speram totuși într-un suflu generator de schimbare în atitudini și gândire pentru osificații parlamentari ai celor două mari blocuri politice. Prestația din Parlament a acestui partid a transformat această speranță într-o deziluzie, la care ar fi trebuit să mă aștept după ce le-am văzut manifestându-se în emisiuni televizate pe cele trei țoape si pe șeful lor de atunci. În locul unui partid politic, avem astăzi în Parlament o gașcă de golani de ambe sexe, violenți în limbaj și agresivi fizic, fără nicio idee în cap, o gașcă de presiune parlamentară coordonată cu cei de pe stradă. O adunătură de talibani decerebrați, extrem de asemănătoare celei conduse de Horia Sima pe timpul rebeliunii legionare.

SIE

Generație, ăsta este serviciul de spionaj extern al României. Spionii au obligația să culeagă informații din statele inamice, din statele aliate și din statele neutre, pentru a ne anunța ce pericole ne pasc sau ce oportunități putem avea. Pentru a culege aceste informații, statul trebuie să cheltuiască sume imense, iar spionii să-și pună adesea în joc libertatea sau chiar viața, și extrem de puțini știu cât le datorăm noi, ca țară, pentru sacrificiile pe care le fac. După ce am văzut distribuția bugetară pe anul viitor, am realizat că România ori nu mai are spioni, ori nu mai are nevoie de ei. Pentru România nu mai prezintă interes ce ni se poate întâmpla din partea dușmanilor de afară, din partea aliaților sau ce oportunități ni se ivesc. Pentru marioneta aia de premier, important este să mărească posibilitatea de spionare a propriilor cetățeni, motiv pentru care a alocat SRI-ului un buget de 10 ori mai mare decât spionilor externi ”, scrie Sorin Ovidiu Vântu.