ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un magistrat de la Judecătoria Sectorului 5 a respins miercuri cererea prin care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu solicita să fie eliberat din Penitenciarul Rahova, însă decizia instanței nu este definitivă.

Potrivit hotărârii instanței, Vîntu are dreptul să facă o nouă cerere de eliberare în luna septembrie, informează Agerpres.

În prezent, Sorin Ovidiu Vîntu execută 11 ani închisoare în Penitenciarul Rahova, pedeapsă rezultată ca urmare a contopirii condamnărilor primite în mai multe dosare. Ultima condamnare de 10 ani închisoare a fost primită de Vîntu în aprilie 2018, într-un dosar privind delapidarea patrimoniului Asociației Salariaților din cadrul SNP Petrom SA.

El mai are la activ 8 ani închisoare în dosarul FNI (februarie 2017), 6 ani și 2 luni închisoare în dosarul falimentării companiei Petromservice (iulie 2016), 2 ani închisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa (ianuarie 2014), un an închisoare pentru șantajarea lui Sebastian Ghiță (iunie 2012).