ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Ovidiu Vîntu a primit o nouă condamnare. 10 ani și șase luni de închisoare este sentința dată joi într-unul din dosarele sale celebre, cel privind delapidarea patrimoniului Asociației Salariaților din SNP Petrom SA.

Liderul sindical Liviu Luca a fost condamnat și el la 10 ani de închisoare.

Sentința este definitivă, anunță Antena3.

La fond, Vîntu primise o pedeapsă de 10 ani și 2 luni de închisoare, iar liderul de sindicat Liviu Luca a primit 10 ani.

Sorin Ovidiu Vîntu se află în prezent în închisoare, din 2016, unde execută alte pedepse, din alte dosare.


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) arătau, la data trimiterii rechizitoriului în instanță, că în perioada 2005 - 2006, Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu și Octavian Țurcan au constituit un grup infracțional organizat ce a avut drept scop inițial obținerea de fonduri materiale din patrimoniul Asociației Salariaților din SNP Petrom SA, prin delapidarea acesteia.

Fondurile au fost folosite în dauna Asociației Salariaților din SNP Petrom SA și implicit a membrilor săi, prin participarea offshore-ului Elbahold Ltd, controlat la acel moment de Vîntu și ulterior de Luca, la majorarea de capital social al SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA), acțiunile Asociației Salariaților diminuându-se de la 50 la 25 la sută, au scris procurorii în actul de sesizare a instanței.