ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Ovidiu Vîntu îl spulberă pe Dan Barna, după ce liderul USR s-ar fi delimitat categoric de Rusia și China. În opinia lui SOV, Barna este fie „un om prost” fie și-a supralicitat „slugărnicia” în fața americanilor și spune că speră ca liderul USR să nu ajungă să dețină vreodată o poziție-cheie în statul român.

„Domnule Barna,

Acum ceva timp, în ciuda înfățișării dvs de maior de securitate, v-am apreciat prestația pe care ați avut-o la Antena 3. A fost o prestație de om inteligent și echilibrat. Apoi ceva s-a întâmplat, probabil că euforia din 26 mai v-a paralizat centrii gândirii. Când ați comis-o pe aia în care spuneați că, dacă erați dvs președinte, nu s-ar fi întâmplat povestea de la Caracal, am pus-o pe seama unei exprimări nefericite. Dar când ați comis-o pe aia cu Rusia și China, părerea mea despre dvs s-a schimbat radical.
 
Sunteți un om prost, domnule Barna! Sau, și mai grav, v-ați supralicitat slugărnicia în fața americanilor. Asta ar fi și mai dezgustător pentru unul ca mine.
Am cunoscut de-a lungul timpului cinci președinți de state care și-ar fi tăiat o mână pentru ca industriașii și producătorii din țările lor să intre pe piața chineză, iar dvs îi anunțați, nonșalant, că veți micționa pe ei. Sper să nu reușiți vreodată să ocupați vreo poziție importantă în statul român.”, a scris Vîntu pe Facebook.
 
Dan Barna s-a delimitat, într-o declarație făcută zilele trecute, de Rusia și China, spunând că, dacă va fi președinte, România va avea cu aceste două țări „doar relații diplomatice funcționale”. Anterior, președintele USR afirmase că România trebuie să dezvolte relații economice cu Rusia și China și că ”nu are o problemă” cu investițiile pe care cele două state le-ar face în România.