ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Paveliu, autointitulatul „expert în politici de sănătate” al ONG-ului de pe canapeaua Alinei Mungiu Pippidi trimisă de Soros de la „ajutoare” și autointitulat „Societatea Academică din România” (SAR) a declarat vineri la RFI că personalul sanitar ar trebui vaccinat obligatoriu cu serurile experimentale Covid, iar cei care nu își dau consimțământul, să fie trimiși „pe costuri proprii la un fel de Reeducare”. Iar asta pentru că, potrivit lui, „nu există nici un fel de argument de natură științifică menit să alimenteze refuzul lor de vaccinare”. 

„Personal, sprijin cu tărie această idee, dar nu cred că se va adopta, pentru că România nu are niște lideri fermi, nu sunt niște oameni care să înțeleagă care este necesitatea, care este interesul național și al populației și să acționeze în această direcție, cu orice risc sau asumându-și orice costuri politice. Vom aștepta să vedem cum se va generaliza o asemenea măsură în întreaga Europă sau măcar într-o parte semnificativă a Europei și de-abia după aceea vor avea curajul să ia această măsură, care este din punctul meu de vedere de minim bun simț. Este normal ca tu, personalul medical, care vii în contact cu persoane care sunt vulnerabile, că de aia se duc la doctor, sunt bolnavi, unii cu boli foarte grave, deci tu, personalul medical, să nu fii un vector de transmitere către niște persoane, care chiar și vaccinate pot face forme grave sau mortale de boală. Deci este de bun simț, dar nu se va întâmpla (...). Până când o să ajungem să impunem prin măsuri legislative ferme, ar trebui ca cel puțin personalul medical care refuză, să fie trimis pe costuri proprii la un fel de reeducare, adică la cursuri, în care să vadă, dacă vor să vadă, că nu există nici un fel de argument de natură științifică menit să alimenteze refuzul lor de vaccinare”. Aceleași gânduri le-a detaliat „somitatea” onegistică și pe blogul său

Pe lângă faptul că există suficiente argumente științifice, ba chiar și dovezi palpabile, care să alimenteze reticența față de injectarea cu aceste produse experimentale denumite eufemistic „vaccinuri”, nu există nici un argument etic pentru a le încălca tocmai medicilor și asistentelor dreptul la muncă și dreptul oricărui pacient, fie el și medic, la consimțământ informat, ceea ce include și refuzul, nu doar informarea. Totodată, expunerea unor categorii esențiale de lucrători la „tratamentul” forțat cu niște seruri experimentale, aflate în faza de studii clinice până în 2023, neautorizate decât temporar, care dau efecte adverse posibil letale cum ar fi miocardite, pericardite și tromboze, asta poate reprezenta un atentat la siguranța națională. Ce se va face așa-zisul „expert în sănătate”, în frunte cu ministra USR-istă a Sănătății, dacă până la toamnă își vor da demiisa 20% dintre medici, iar alți 30% vor fi pe lumea cealaltă din cauza reacțiilor adverse? Cum vor întâmpina ei îndelung-clamatul „val 4” fără 50% din personalul medical?

Dar e mai simplu să se joace de-a nazismul în declarații. Ne amintim că ministra Ioana Mihăilă a reluat în mod repetat ideea obligării medicilor și asistentelor la injectare cu serurile Covid și a penalizării celor care nu se conformează (impunerea testării cât mai dese, pe cheltuiala proprie). 

Totodată, Sorin Paveliu de la SAR s-a mai făcut remarcat și printr-o ieșire anterioară, semnalată de ActiveNews, prin care cerea o „Lege privind vaccinarea obligatorie a unor categorii” profesionale considerate „esențiale”, tăierea beneficiilor sociale pentru cei neasigurați sau asistații social care nu se injectează anti-Covid și, minunea minunilor, „regim separat pentru nevaccinați în toate domeniile de activitate” - nu pentru pedepsirea, ci pentru protecția acestora, sublinia autointitulatul „expert în politici de sănătate”.   

Dar cine este Sorin Paveliu? 

Potrivit profilului său de LinkedIn, a absolvit în 1986 UMF București, a fost în perioada 1997-2000 șeful departamentului de Asigurări Sociale de Sănătate din cadrul Colegiului Medicilor, a fost director pentru mai puțin de un an al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, după care, foarte curând, a migrat la privat, unde a condus timp de doi ani ASIMED, prima companie privată de asigurări de sănătate, proiect abandonat în 2003. Între 2004 și 2008 a fost deputat în Parlamentul României și membru al comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaților. Între 1992 și 2009 a fost „senior editor” la Infomedica, iar din 2003 și până în prezent a funcționat ca profesor asociat la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, o universitate privată care are în componență, printre altele, facultăți de medicină, medicină dentară, farmacie, psihologie, asistență medicală ș.a. în București și Târgu-Jiu.

Cu alte cuvinte, un absolvent de medicină care n-a profesat decât probabil 4 ani până la căderea regimului ceaușist, după care a schimbat stetoscopul pe mapă, un carierist care și-a pregătit ascensiunea în cercurile civice, profesorale și politice, cu un vădit interes pentru afaceri. Adăugați acestei descrieri faptul că face parte din ONG-ul Alinei Mungiu Pippidi și are un blog personal la ziarul Adevărul, noua Pravda de România, și veți înțelege de unde apetitul distinsului „specialist” pentru măsuri dictatoriale, dar financiar cuantificabile.