ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Maidanul de la Kiev, care a dus la ruperea Ucrainei, se experimentează cu succes în aceste zile la București, scrie jurnalistul Sorin Roșca Stănescu într-un editorial publicat de corectnews.com.

Jurnalistul consideră că protestele ultimelor zile au toate ingredientele pe care le-au avut și manifestațiile din 2014, de la Kiev și că ținta arhitecților interni ai tulburarilor este răsturnarea scorului alegerilor și numirea unui Guvern marionetă, în vreme ce ținta complicilor externi este vulnerabilizarea statului român. 

„Piața Victoriei s-a transformat. Nu mai avem de-a face, în mod evident, cu o demonstrație pentru anularea unei amărâte de ordonanțe de urgență. Nicidecum. Numai cine suferă de orbul găinii nu observă că lovitura de stat în plină desfășurare a atins unul dintre punctele culminante. Euromaidanul. O uriașă masă de manevră pregătită pentru asaltul final. Pentru dărâmarea Guvernului.
Avem aproape toate caracteristicile Euromaidanului experimentat cu succes la Kiev și care a dus practic la dezmembrarea Ucrainei, cu acordul tacit al întregii lumi. Dezmembrarea României pare a fi încă departe. Deși un partid politic, UDMR, care face parte din Parlament și susține coaliția majoritară, proclamă explicit că obiectivul lui este ruperea Ardealului de România. Lipsesc înca spitalele de campanie și cantinele. În rest, sunt prezente, în Piața Victoriei, toate ingredientele Euromaidanului”, susține Sorin Roșca Stănescu.

Jurnalistul amintește că un protest are, de obicei, un anume scop.
 „Scopul explicit al protestelor de la București și din multe localități ale țării era retragerea de către Guvern a unei ordonanțe de urgența, despre care unii români au crezut că atacă statul de drept. Ordonanța de urgență a fost retrasă, iar demonstrațiile, în loc sa înceteze, au luat amploare. Atunci când e depășită o masă critica, este inevitabil să aiba loc tulburări cu caracter violent, iar implozia statului e garantată. Ne aflăm în acest moment.

Dacă se va dovedi vreodată implicarea, în manifestații, a Serviciului Român de Informații, atunci va deveni evident ca avem de-a face, în România anului 2017, cu un act de înaltă trădare. Dirijat de însuși șeful statului. La numai două luni după ce acesta  a pierdut alegerile”, sublinază jurnalistul, care trece în revistă principalele
caracteristici ale Euromaidanului de la București, multiplicat în principalele orașe ale țării.

„1. Demonstrațiile vin pe fondul unei profunde frustrări a celor care au pierdut alegerile: președinte, partide politice, părți consistente ale "sistemului”, ONG-uri afiliate și, cu certitudine, corporații și multinaționale speriate de perspectiva de a plăti impozit pentru profit în țara în care realizează profitul și un salariu minim decent. Evident, aici, apar și interesele unor forțe străine României, pentru care fragilizarea acestui stat face parte din obiectivele strategice.

2. Demonstrațiile sunt, în mod cert, organizate de partidele din opoziție, prezente masiv prin reprezentanți și membri, de președintele statului și, în mod incert, până la proba contrarie, de către Serviciul Român de Informații.

3. Demonstrațiile sunt astfel planificate, încât să atingă o cotă maximă în momentul oportun, cel în care Guvernul poate fi efectiv rasturnat.

4. Ținta arhitecților interni ai tulburărilor este răsturnarea scorului alegerilor și numirea unui Guvern marionetă, în timp ce ținta complicilor externi este vulnerabilizarea statului român.

Daca nu ajunge, în zilele urmatoare vom avea și argumente suplimentare”, conchide Sorin Roșca Stănescu.