ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu punctează faptul că „Lucian Bode nu se astâmpără” după cazul Iosefinei Pascal, continuând să trimită jandarmi sau polițiști și pe la casele altor jurnaliști care au participat la marele protest din 21 decembrie din fața Parlamentului. În „pastila” sa video cu numărul 383 el se întreabă cum e posibil ca Ministerul de Interne condus de PNL să îi hărțuiască pe participanții pașnici la protestul împotriva (fărăde)legii impunerii certificatelor Covid la locul de muncă:

„Și fiindcă tot v-am urat să vă bucurați de Libertate cu ocazia acestui sfârșit de an, țin să vă informez cu tristețe că, în continuare, d-l Lucian Bode, ministrul de Interne (PNL) își face de cap și trimite echipe de jandarmi sub formă de țestoasă - că așa e numită formațiunea asta - ca să-i someze, să-i amendeze pe participanții la demonstrația din fața Palatului Parlamentului, indiferent de ce ar fi făcut aceștia.

Iată, ultimele două exemple: Vlad Pârău, care nu a făcut nimic deosebit, a fost un simplu participant acolo și jurnalist și, de asemenea, Aurelian Popa, care a filmat timp de aproape 5 ore ceea ce s-a întâmplat - este tot ceea ce a făcut și Poliția nu are ce să-l mai întrebe pentru că dispune în orice secundă de filmările sale. 

Cum e posibil să trimiți în puterea nopții, să sperii familii, să sperii vecini, echipaje de Poliție să ia casele acestora cu asalt?”, se întreabă jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.
 
ActiveNews îi mulțumește pentru solidaritate, de altfel una singulară în peisajul presei actuale. VIDEO: