ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul-șef al DNA, Nistor Călin, a decis trimiterea dosarului care vizează afacerile lui Dan Barna înapoi la DNA Alba Iulia, unitate de parchet care a clasat anterior dosarul. Dezvăluirea este făcută de jurnalista Sorina Matei, care publică un document semnat de Nistor Călin.


„După 13 zile de la solicitare în care a cerut redeschiderea dosarelor, seful DNA, Nistor Calin, îl trimite pe domnul denunțător și parte vătămată în proiectele lui Barna- înapoi la DNA Alba, chiar la șefa DNA Alba care a confirmat de 2 ori clasarea în mod succesiv în dosarul lui Barna în care chiar ei au recunoscut că sunt probe, motiv pentru care inițial au extins urmărirea penală. Controversata Danusia Boicean este șefa DNA Alba, nepoata lui Ilie Narita, de la PCA AlbaLux, colega lui Kovesi din DIICOT Sibiu și Alba pe care chiar LCKovesi a adus-o in DNA, ST Alba făcând performanță in clasări, mușamalizări și achitări, scrie pe facebook jurnalista Sorina Matei.

Dosarul lui Barna a fost retrimis de Nistor DNA Alba/ "căreia i-a fost trimisă și lucrarea” care l-a și închis cu probe de 2 ori. Potrivit legii și Regulamentului de ordine interioară, seful DNA aka Nistor Calin, "conduce si coordonează ÎNTREAGA activitate a DNA”, "asigură și verifică modul de respectare a dispozițiilor legale”, "exercită controlul asupra procurorilor și a întregului personal din subordine”, scrie Sorina Matei.

Săptămâna trecută DNA anunța că a deschis dosar penal în cazul Dan Barna, în urma dezvăluirilor publicate de Rise Project. În primă fază, urmărirea se face in rem. Procurorii anchetează o posibilă fraudare a fondurilor europene. DNA Alba făcuse deja cercetări asupra speței, dar a clasat dosarul.

În urma dezvăluirilor celor de la Rise Project, Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă a început verificări la contractele lui Dan Barna, liderul USR spunând într-o postare că vrea să fie anchetat de DNA, nu de DLAF, care ar fi sub coordonarea directă a Vioricăi Dăncilă.