ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Postul de televiziune Digi24 și-a mai exersat o dată măiestria manipulării, așa cum a făcut-o de fiecare dată când a dorit să îngroape sau să dezgroape anumite informații. A făcut-o și zilele trecute, după știrea apărută în presa din România, în care avocatul Rudy Giuliani declara că în scandalul Trump-Biden urmează să apară și date despre România.
 
Susținând că au găsit marele jurnalist de investigații de peste Ocean care să elucideze misterul, cei de la Digi au stat de vorbă cu Casey Michel, care a afirmat: ”mă îndoiesc că Giuliani știe ceva despre politica din România, mă îndoiesc că se gândește la moțiunea de cenzură”. Acesta a sugerat că totul ear fi doar o perdea de fum, lansată de Trump și avocatul său.

Într-o postare pe Facebook jurnalista Sorina Matei spune cine e marele „jurnalist de investigații”.

”Ăștia de la Digi 24 până nu se fac ei de toată bafta nu se pot abține. Au scos aseară cică un "jurnalist de investigație” pe numele lui Casey Michel care să spună practic că nu e important ce spune Rudy Giuliani pe Biden și rahaturile lor România, scrie jurnalista Sorina Matei pe facebook.

Bineînțeles că e important. Unde se face de rahat Digi: Casey Michel nu e jurnalist activ de investigații, e mai mult analistolog așa, a avut în trecut colaborări la ziare, dar acum e scriitor. Și mai mișto e că în trecut chiar Casey Michael scrie că a colaborat cu OCCRP. OCCRP fiind băgată peste cap în rahatul investigației, fiind menționată ca argument suprem în raportul CIA care s-a văzut că nu coincide cu scriptul discuției telefonice cu președintele Ucrainei. Practic, CIA a aruncat prin nota de subsol OCCRP under the bus. Cât despre adevărații jurnaliști de investigații americani, din contră, cei care fac investigații pe bune, nu că sunt interesați, sunt profund interesați de subiect, ca orice jurnalist, și sapă. Nu de ieri, de mai mult timp”, mai spune Matei.