Postul de televiziune Digi24 și-a mai exersat o dată măiestria manipulării, așa cum a făcut-o de fiecare dată când a dorit să îngroape sau să dezgroape anumite informații. A făcut-o și zilele trecute, după știrea apărută în presa din România, în care avocatul Rudy Giuliani declara că în scandalul Trump-Biden urmează să apară și date despre România.
 
Susținând că au găsit marele jurnalist de investigații de peste Ocean care să elucideze misterul, cei de la Digi au stat de vorbă cu Casey Michel, care a afirmat: ”mă îndoiesc că Giuliani știe ceva despre politica din România, mă îndoiesc că se gândește la moțiunea de cenzură”. Acesta a sugerat că totul ear fi doar o perdea de fum, lansată de Trump și avocatul său.

Într-o postare pe Facebook jurnalista Sorina Matei spune cine e marele „jurnalist de investigații”.

”Ăștia de la Digi 24 până nu se fac ei de toată bafta nu se pot abține. Au scos aseară cică un "jurnalist de investigație” pe numele lui Casey Michel care să spună practic că nu e important ce spune Rudy Giuliani pe Biden și rahaturile lor România, scrie jurnalista Sorina Matei pe facebook.

Bineînțeles că e important. Unde se face de rahat Digi: Casey Michel nu e jurnalist activ de investigații, e mai mult analistolog așa, a avut în trecut colaborări la ziare, dar acum e scriitor. Și mai mișto e că în trecut chiar Casey Michael scrie că a colaborat cu OCCRP. OCCRP fiind băgată peste cap în rahatul investigației, fiind menționată ca argument suprem în raportul CIA care s-a văzut că nu coincide cu scriptul discuției telefonice cu președintele Ucrainei. Practic, CIA a aruncat prin nota de subsol OCCRP under the bus. Cât despre adevărații jurnaliști de investigații americani, din contră, cei care fac investigații pe bune, nu că sunt interesați, sunt profund interesați de subiect, ca orice jurnalist, și sapă. Nu de ieri, de mai mult timp”, mai spune Matei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews