ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



SC Spartan Pază și Protecție SRL din Caracal, firma de pază și protecție a lui Remus Rădoi, a păzit în anul 2019, timp de trei luni, Ministerul Afacerilor Externe și obiectivele sale, anunță jurnalista Sorina Matei, potrivit evz.ro.

Contractul de servicii dintre Ministerul Afacerilor Externe al România și firma controlată de Remus Rădoi a fost făcut în baza „procedurilor interne proprii ale MAE” și a fost suplimentat rapid prin încheierea succesivă a două acte adiționale, astfel că valoarea totală a contractului a ajuns la aproape 100.000 de euro.

Rădoi este cel care a făcut acuzații grave privind poliția din Olt. Rădoi susține că șefii Poliției Caracal anunțau infractorii înainte de intervenții.

„Am lăsat și un memoriu care a fost direcționat către DGIPI. (…) L-am dus la DGIPI, care a trimis un comunicat înapoi către MAI prin care spune că ceea ce eu arătam este adevărat. Arătam că în cadrul acelui dosar în care a fost anchetat grupul infracțional au fost niște nereguli, de la faptul că nu au existat interceptări așa cum trebuia, pe o perioadă bună de timp, la faptul că s-a omis sau nu s-au audiat anumite victime sau faptul că s-au audiat în aceeași clădire cu infractorii sau faptul că cu o săptămână înainte infractorii știau că va urma percheziția sau faptul că unii dintre infractori au afirmat că au legătură directă în DIICOT și dovada clară că a sunat și un lucrător în DIICOT, care l-a informat că e în dosar și va urma și o percheziție”, a declarat Remus Rădoi, marți.

Interlopul a mai precizat că procurorul i-a transmis că sunt probe suficiente în dosarul în care a oferit informații și că urmează 10 arestări. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, afirmă Rădoi.