ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis participă, marți, începând cu ora 19:00, la dezbaterea anunțată de el în urmă cu o săptămână și la care sunt invitați jurnaliști, analiști, politologi și comentatori politici, toți selectați . Locul de desfășurare este Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, participanții având posibilitatea de a pune câte două întrebări. Însă pe lângă cei care vor putea pune întrebări, la dezbatere vor putea asista și studenți sau jurnaliști fără drept de intervenție.
 
„Restul de 202-203 persoane, cât ne permite sala, vor fi studenți. (...) Este o sală mică, din păcate, are doar 215 locuri pe scaune și două loje, două balcoane mari, care vor fi ocupate de presă acreditată, presă străină și presă din România”, a declarat Rareș Bogdan, citat de News.ro.
 
 
Într-o postare, luni, pe Facebook, jurnalista Sorina Matei anunță că va participa la dezbaterea organizată de Iohannis. „Drepturi și libertăți fundamentale pe presă cu restricții nu există. Pentru că aceea nu este libertate. N-am ajuns toți ca presă ca să fim validați, clasificați pe specii de d’alde Hellvig, Mireille Rădoi, Pricopie, impostori, președinți, candidați, politicieni, guvernanți, partide sau oricine altcineva”, a scris Sorina Matei, adăugând că a reușit să intre la conferințele de presă ale lui Obama și Putin, în 2010, respectiv 2008, fără probleme.


„Mâine, unde se desfășoară sindrofia în mod exclusiv pe security clearance pe mai multe categorii de presă, specii inventate în disperare (cei care au voie să pună anumite întrebări, cei care au voie doar să asiste în sală fără să întrebe nimic, cei care au voie doar să relateze din sală, cei care nu au voie nimic, decât să stea în stradă), voi fi acolo. Alături de alți colegi din câte înțeleg. Voi fi din partea blogului meu sorinamatei.ro pe care public de 12 ani, sunt jurnalist de 23 de ani, cu facultate și studii și experiență, am fost 12 ani acreditat pe Cotroceni sub 3 președinți. Am intrat la conferință la Obama în Lisabona 2010 fără probleme, am intrat la conferință Putin în 2008 la București fără probleme, am intrat în Orientul Mijlociu la șefi de stat fără probleme, ca și la dezbateri prezidențiale din România din 2004 până în 2014 pe care le-am relatat, unele chiar de la fața locului. Voi transmite și relata tot ce se întâmplă, cum se întâmplă și cu cine se întâmplă acolo. Veți vedea cu ochii dvs. Drepturi și libertăți fundamentale pe presă cu restricții nu există. Pentru că aceea nu este libertate. N-am ajuns toți ca presă ca să fim validați, clasificați pe specii de d’alde Hellvig, Mireille Rădoi, Pricopie, impostori, președinți, candidați, politicieni, guvernanți, partide sau oricine altcineva. Nu trebuie să ai security clearance ca să fii ziarist. Poți să fii ziarist în orice condiții. Și pe vânt, și pe ploaie, și pe inundații, și pe potop, și pe furtună, și pe uragan, și la manifestații, și pe acces restricționat. Presa în democrație este doar pe libertate și independență. Și produce informație reală publicului. Orice altceva nu este presă. Și punct", scrie Sorina Matei pe Facebook.