ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalista Sorina Matei demontează flagrantul făcut de DNA fostului ministru al Sănătății Sorina Pintea. Ea avertizează asupra întrebărilor esențiale pe care ar trebui să și le pună românii privind veridicitatea informațiilor, scrie știripesurse.ro


„Mic ghid util de prindere a ”dudelor DNA”. Exemplul Pintea: Când auziți de flagrant, din start, să vi se aprindă beculețele: ăla se face cel mai greu. Când auziți de sume mari, date în cash, în mână, gândiți-vă cum încap banii ăia într-un mic pliculeț. Când auziți că flagrantul e făcut de Sectia a II a, să știți că flagrant face doar Secția I.

Când auziți că se schimbă orele de flagrant, sumele, monedele, spețele, contractele, toate ca ciorăpeii, cu viteză nebună, să știți că-s problemuțe. Flagrantul, șpăgile, sunt pe cifre fixe, clare. Când auziți că de flagrant e lipit și coronavirusul, sunt problemuțe mai mari. Când auziți că a vorbit după 2 ore o fețiță cu ”șpăgăreasa” ”reținută din flagrant” la telefon și aia nu știa nimic, atunci începe noaptea minții.

Când auziți după ”flagrant”, în 1 oră sau 2 hai 3, nu se întâmplă nimic, decât percheziții, atunci se desfășoară showul. Îți aprinzi o țigară și aștepți circoteca. Când auziți că după alte 3 ore, iese și șeful instituției, public, în mod ilegal, să anunțe disperat flagrantul și mita, atunci înseamnă că Săpoca e acolo. E deja clar. Bei un suc în cinstea lor.

Când auziți că după alte 6-10 ore, după ”flagrant”, percheziții, ”reținere”, fără suspect, inculpat, fără audiere, e adus cel umflat la central și nu la ST local, care ar fi putut lejer face totul, atunci e cam altceva. Aștepți haosul.

Când auziți că ”șpăgăreasa” n-a pus mâna pe ”șpagă”, să știți că nu e flagrant. Și, cine știe, poate nici șpagă. Râzi în hohote de ei, ce să faci?", scrie Sorina Matei pe Facebook.

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, este audiată, sâmbătă, la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție, într-un dosar de corupție, fiind adusă în cursul dimineții, de anchetatori, cu mandat de aducere, de la Baia Mare, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Manager al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare și fost ministru al Sănătății, Sorina Pintea ar fi fost prinsă în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea o sumă de bani drept mită în biroul său din unitatea medicală pe care o conduce, arătau, vineri seară, surse judiciare.

Sursele citate precizau că suma ar fi fost dată în vederea încheierii unui contract de achiziție a unor produse medicale