ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel București a decis, vineri, ca Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, să fie eliberată din arest preventiv, urmând ca aceasta să fie cercetată sub control judiciar, în dosarul în care este acuzată de luare de mită, scrie Agerpres.

Decizia este definitivă, iar Sorina Pintea urmează să fie eliberată din Arestul Poliției Capitalei.

Vineri dimineață, Sorina Pintea a fost adusă în instanță fără cătușe la mâini, iar ședința de judecată s-a desfășurat cu ușile închise.

După aproape două ore de dezbateri, unul dintre avocații săi, Viorel Mocanu, a declarat că Sorina Pintea a negat în sala de judecată acuzația care i se aduce și a solicitat înlăturarea de la dosar a mai multor probe, deoarece ar fi fost obținute nelegal de anchetatori.
„În mod ferm, neagă acuzația care îi este adusă. S-a solicitat înlăturarea mai multor mijloace de probă ca fiind obținute în mod nelegal și chiar și acel flagrant (...). Apărarea a solicitat revocarea măsurii arestării preventive, fără o altă măsură, și în subsidiar luarea măsurii controlului judiciar, care să fie suficientă, pentru a putea ca doamna Pintea să meargă să se interneze direct în spital. Solicitarea domniei sale nu este de a se duce acasă, chiar dacă o așteaptă copiii, ci de a se interna, pentru a putea fi tratată de cadrele medicale, fără a avea frică că vor avea repercusiuni dacă îi vor face analizele în mod corect și fără să fie tratată sub momentul tensiunii și presiunii. (...) Nu a putut să mănânce, nu poate în continuare să mănânce, pentru că suferă de acea disfagie, dacă nu greșesc medical, ceea ce nu îi permite să înghită nimic. Trebuie să mănânce doar prin perfuzie, lucru care nu s-a întâmplat”, a spus avocatul.

Pintea a contestat decizia din 28 februarie luată de Tribunalul București, prin care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Sorina Pintea, manager al Spitalului Județean de Urgență "Dr. Constantin Opriș" din Baia Mare, județul Maramureș, este acuzată de DNA de săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.