Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) din municipiul Baia Mare, Sorina Pintea, arestată în dosarul în care este acuzată de luare de mită, va fi înlocuită din funcție și suspendată din PSD, a anunțat  duminică, pe pagina sa de Facebook, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
 
„Voi propune, luni, elaborarea unui act administrativ pentru instalarea unui manager interimar la Spitalul Județean de Urgență „Doctor Constantin Opriș" din Baia Mare care să asigure buna funcționare a spitalului în condițiile de restricționare a accesului în spital din cauza coronavirusului și vom demara o ancheta a Corpului de Control al Consiliului Județean la Serviciul de achiziții publice a spitalului. Voi propune, de asemenea, suspendarea din PSD a doamnei Pintea și a tuturor celor care ar putea avea legătură cu acest caz până la soluționarea în instanțele de judecată a acuzațiilor”, a precizat Gabriel Zetea.

El a subliniat că vă solicita conducerii interimare a PSD implementarea unor măsuri „pentru ca actele de corupție să fie pedepsite aspru din punct de vedere politic”.
"Voi cere Conducerii Centrale Interimare a PSD modificarea Statutului PSD pentru implementarea imediată a unui set de măsuri pentru ca actele de corupție să fie pedepsite aspru din punct de vedere politic. Cei care fac parte din PSD trebuie să fie în primul rând oameni cinstiți, iar PSD are obligația de a fi în prima linie a luptei anticorupție în România!", a adăugat Gabriel Zetea.

În context, președintele PSD Maramureș a susținut că este „șocat” de acuzațiile aduse fostului ministru al Sănătății și a afirmat că are încredere că justiția va face lumină în acest caz.
Tribunalul București a decis sâmbătă seara arestarea preventivă pentru 30 de zile a Sorinei Pintea în dosarul în care este acuzată de luare de mită. Procurorii DNA au organizat un flagrant chiar la Spitalul județean Baia Marea, acolo unde fostul ministru al sănătății revenise pe postul de manager.

Potrivit referatului DNA, Sorina Pintea ar fi știut exact că în punga neagră adusă de intermediarul Mihai Costea la ea în birou s-ar fi aflat mita de 120.000 de lei. Ba mai mult, fostul ministru al Sănătății în guvernul Dăncilă ar fi negociat un comision de 7 la sută, nu de doar 3 la sută, din valoarea unui contract de achiziții de 2,3 milioane de lei pentru amenajarea unei săli de chirurgie de la spitalul din Baia Mare.