ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fundația Open Society Foundations a lui George Soros va concedia cel puțin 40% din personalul său, la o lună după ce bărbatul de 92 de ani a anunțat că a predat frâiele fundației de miliarde de dolari fiului său, Alexander Soros, scrie CNN.

Concedierea a fost anunțată într-o declarație semnată de Alexander Soros și de președintele fundației, Mark Malloch-Brown. În declarație se precizează că fundația va suferi "schimbări semnificative" în ceea ce privește modelul său de funcționare.

"Prin acest nou model, consiliul de administrație își propune să transforme operațiunile din întreaga rețea globală, cu scopul de a genera o organizație mai agilă, mai capabilă să se bazeze pe realizările din trecut și să se confrunte cu provocări urgente și emergente", se arată în declarație.

Un purtător de cuvânt al Open Society Foundations a declarat pentru CNN că implementarea noii viziuni a organizației a necesitat "decizii dificile" și că aceasta intenționează să își reducă numărul de angajați cu nu mai puțin de 40% la nivel global.

Open Society Foundations are în prezent aproximativ 800 de angajați în întreaga lume.

În luna iunie, Soros a anunțat că l-a desemnat pe fiul său în vârstă de 37 de ani, Alexander Soros, cunoscut sub numele de Alex, drept noul președinte al organizației. Într-un interviu publicat în Wall Street Journal în care a anunțat decizia, Alexander Soros a declarat că el și tatăl său "gândesc la fel", dar că el este mai politic decât tatăl său. Alexander Soros a mai spus că, sub conducerea sa, intenționează să concentreze fundația mai mult pe politica internă a SUA.

El s-a întâlnit recent cu oficiali ai administrației Biden și cu lideri liberali din alte țări, inclusiv cu președintele Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, și cu premierul Canadei, Justin Trudeau, potrivit Journal.