ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


George Soros a îndemnat la folosirea soldaților est-europeni pentru a "reduce riscul de body-bag-uri (saci de cadavre) pentru țările NATO" într-un articol despre "Noua Ordine Mondială”, relatează Zero Hedge.

Pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, nu există nicio îndoială că pierderile umane au fost enorme pentru Ucraina, inclusiv ceea ce înseamnă probabil peste 100.000 de soldați care au murit în operațiunile de luptă.

Cu toate acestea, a existat un om care a prezis o mare parte din ceea ce s-a întâmplat în bătălia din estul Europei: George Soros.

Finanțatorul oligarh miliardar, adesea prezentat ca un umanist, a promovat o strategie geopolitică dură în articolul său din 1993 intitulat "Toward a New World Order: The Future of NATO".

În acest articol, el subliniază modul în care est-europenii ar putea fi folosiți ca "forță de muncă" în conflictele viitoare, în încercarea de a reduce numărul de morți în țările occidentale, pe care Soros susține că Occidentul nu le-ar tolera din punct de vedere politic, spre deosebire de estul Europei.

"Statele Unite nu ar fi chemate să acționeze ca polițist al lumii. Atunci când ar acționa, ar acționa în colaborare cu alții. De altfel, combinarea forței de muncă din Europa de Est cu capacitățile tehnice ale NATO ar spori foarte mult potențialul militar al Parteneriatului, deoarece ar reduce riscul de bodybag-uri pentru țările NATO, care reprezintă principala constrângere în ceea ce privește disponibilitatea lor de a acționa. Aceasta este o alternativă viabilă la dezordinea mondială iminentă", a scris Soros în articolul citat de Zero Hedge.