ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă, doi deputați ex-AUR și un deputat PSD au fost în audiență pe la poarta nouă a Ambasadei Moscovei la București, pentru a propune Rusiei „neutralitatea României” în războiul din Ucraina, informează Monitorul de Botoșani.

Coincidența necuratului face ca vizita de lucru a senatoarei ex-AUR la ambasadorul care zicea cu numai câteva zile în urmă, la postul TV News Romania al lui Remus Rădoi, că România a ocupat Basarabia, să vină chiar înaintea comemorării celor 3000 de martiri români ai Masacrului de la Fântâna Alba, despre care același Valeri Kuzmin afirma că au fost doar vreo câțiva morți, acolo.

Exact cu un an în urmă aceeași Șoșoacă, împreună cu alte vuvuzele agitate de pe centura internetului, se împotrivea agresiv comemorării Masacrului de la Fântana Albă în fața Ambasadei țării responsabile de crima în masă, care continuă și azi să-și bată joc de martirii Katynului românesc. Mai mult, după comemorare, ea și-a cerut scuze Rusiei pentru aceasta.

Ceilalți tovarăși de vizită ai senatoarei Diana Iovanovici Șoșoacă au fost: Dumitru Coarnă (PSD), un fost șef al unui sindicat de polițiști, Mihai Lasca, un fost deputat AUR, la fel ca și Francisc Tobă, un personaj controversat, cercetat în crimele de la Sibiu din timpul revoluției. El a mai fost deputat în FSN-ul și PDSR-ul lui Ion Iliescu și este considerat părintele Legii prin care a fost creat STS.