ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soții Dulgheru din satul Minieri, comuna prahoveană Filipeștii de Pădure, au murit la un interval de câteva ore la spitalul județean de urgență, după ce au fost vaccinați împotriva coronavirusului. Fiica celor doi este în stare gravă la ATI, transmite Antena 3 care preia o anchetă realizată de Observatorul de Prahova. Publicația prahoveană a realizat și un interviu cu fiul victimelor, pe care îl prezentăm mai jos împreună cu relatarea reporterilor care au aflat de caz ăn urma sesizării primite din partea unui cititor. Cine știe câte astfel de cazuri, rămase necunoscute, sunt în întreaga Românie? Potrivit unei adrese oficiale remise ActiveNews de Ministerul Sănătății - Agenția Națională a Medicamentului - asupra căreia ne vom referi într-un nou articol - , autoritățile au înregistrat până acum doar 6 (șase) cazuri suspecte (deși Valeriu Gheorghiță vorbea de „7-8”). Iar „acestea s-au dovedit a fi reacții coincidente”, afirmă instituția. ActiveNews a numărat până acum 15, după cum puteți afla mai jos. Numărul acestora este cu siguranță mult mai mare.

Cu trei zile înainte de a ajunge la spital, cei doi s-au vaccinat anti-covid cu Pfizer, susține fiul victimelor. Și sora sa, care locuia în aceeași casă cu părinții decedați, este internată în stare gravă în spital, tot cu covid, după ce s-a imunizat cu prima doză din AstraZeneca.

Marilena și Gheorghe Dulgheru au murit la spitalul județean de urgență din Ploiești la un interval de 14 ore. Marilena Dulgheru a decedat pe 18 martie, la ora 15:40, iar soțul său pe 19 martie, la ora 6,30 dimineața. Înainte de deces, cei doi au fost vaccinați anti-covid cu prima doză de Pfizer. Se speculează că cei trei ar fi fost infectați cu virusul înainte de vaccinare.

Pe certificatul de deces al femeii (66 ani) sunt trecute următoarele informații: cauza directă - insuficiență cardio - respiratorie severă, stări morbide: disfuncție multiplă de organe și bronhopneumonie cu sars-cov 2. Femeia suferea de diabet zaharat tip 2 și hipertenisune arterială.

Pe certificatul de deces al soțului său, Gheorghe Dulgheru (71 ani), figurează infecția cu coronavirus, insuficiență cardio-respiratorie severă, cardiopatie ischiemică și hipertensiune arterială.

Tot în spitalul județean este internată și fiica acestora, confirmată pozitiv la testul covid, aceasta aflându-se, de asemenea, în stare gravă la terapie intensivă. Înainte de a ajunge la spital, aceasta s-a imunizat cu prima doză de vaccin produs de AstraZeneca.

Fiul celor doi decedați a relatat în exclusivitate pentru observatorulph.ro filmul cronologic al tragediei: 

”Înainte de a face vaccinul, cei doi s-au simțit mai rău, fiind răciți. Vorbeam zilnic cu ei la telefon. Mi-au spus că se duc să facă vaccinul, erau foarte încrezători în el. Pe data de 3 au mers la Spitalul Municipal Câmpina și au făcut vaccinul anti-covid de la Pfizer.

Acolo, situația s-a schimbat dramatic. Mama a leșinat acolo imediat după vaccin. A trebuit să stea vreo oră și jumătate la spital, până și-a revenit, să poată pleca spre casă.

Din momentul acela mama nu a mai putut să mănânce nimic. Starea ei s-a agravat și pe 6 martie am chemat ambulanța.

Atât mama, cât și tatăl meu au ajuns prima dată la spitalul județean de urgență din Ploiești, apoi au fost transferați la Movila (n.r. secția de boli infecțioase a spitalului județean) unde au stat o zi sau două apoi au ajuns din nou la județean, dar la secția de terapie intensivă.

Mama a murit pe 18 martie, la ora 15:40, iar tata pe 19 martie, la ora 6,30 dimineața. Pe certificatele de deces apare covid.

Sora mea, vaccinată cu prima doză din AstraZeneca, este la terapie intensivă în stare gravă.”

Contactat de presa locală, IPJ Prahova a confirmat decesul celor doi, menționând, însă, o moarte NATURALĂ, transmite publicația prahoveană citată și Antena 3. Pe certificatul de deces al femeii, însă, la cauză, este trecută insuficiență cardio-respiratorie severă, disfuncție multiplă de organe, bronhopneumonie cu SARS-CoV-2 și alte boli, dar nu severe, iar la soțul acesteia, insuficiență cardio-respiratorie severă, bronhopneumonie cu SARS-CoV-2 și cardiopatie ischemică (documentele mai jos). 

”În urma apariției în spațiul public a informației conform căreia „doi prahoveni, soț și soție, au murit de covid, iar fiica lor este la terapie intensivă. Ei au fost imunizați cu prima doză din vaccinul Pfizer, respectiv AstraZeneca", domnul prefect al județului Prahova, Cristian Ionescu, s-a autosesizat și a solicitat Direcției de Sănătate Publică Prahova, prin adresa nr. 4628/2021, și Colegiului Medicilor Prahova, prin adresa nr. 4629/2021 , demararea, în regim de urgență, a unei anchete.

Rezultatele cercetărilor și măsurile dispuse, dacă va fi cazul, vor fi prezentate public în momentul în care vor fi transmise de către instituțiile menționate”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova, citat de Observatorul de Prahova.

Rezultatul anchetei nu este greu de prevăzut. L-a dat deja IPJ Prahova: moarte „naturală”, respectiv „nounormală”.

Aceste două noi cazuri suspecte despre care a aflat presa din Prahova vin după moartea militarului de 47 de ani de la Unitatea din Mamaia, care era al 13-lea deces înregistrat de presă după vaccin, considerându-l al 12-lea pe cel al profesoarei Adriana Bunea din Oradea, survenit după decesele învățătorului de 45 de ani din Mioveni și funcționarului de 46 de ani din Tg. Jiu. Primul caz despre care am aflat, nerecunoscut de autorități, este al asistentului medical Sorin Săvulescu de 49 de ani din Mangalia - caz investigat de ActiveNews. La aceastea se adaugă și PRIMUL DECES DUPĂ VACCINARE ÎN BASARABIA. Un bărbat de 70 de ani din Republica Moldova a decedat la o zi după vaccinare

Întrebările publicației Observatorul de Prahova:

Atenție, nimeni nu spune că există o cauză directă între vaccin și decesul celor doi soți, însă nu putem să nu lansăm câteva întrebări celor care coordonează campania de vaccinare:

1. Cum au fost vaccinați soții Dulgheru la Spitalul Câmpina, dacă aveau simptome de răceală? În astfel de cazuri, cadrele medicale sunt obligate să solicite testul de covid!

2. După ce i s-a făcut rău femeii, de ce a fost lăsată să plece acasă?

3. De ce după incidentul vaccinării nimeni nu a monitorizat starea pacienților după administrarea serului?

4. De ce nu se fac analize suplimentare după decesul celor doi soți, mai ales că aceștia au fost diagnosticați cu covid după administrarea vaccinului?

5. De ce se grăbesc autoritățile să-i înmormânteze pe cei doi soți?

Obsrvatorulph.ro a solicitat punct de vedere la DSP Prahova și Spitalul Municipal Câmpina.

INTERVIU CU FIUL VICTIMELOR ȘI DOCUMENTE, AICI: