ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soția lui Benone Sinulescu acuză presa mainstream din România că a preluat fără să verifice o știre falsă despre starea de sănătate a îndrăgitului interpret de muzică populară. 

„Dragi prieteni, admiratori ai lui Benone Sinulescu,

Având în prim-plan preocuparea pentru starea de sănătate a soțului meu, pe de o parte, dar și dorința acestuia de a expune publicului doar actul artistic și mai puțin problemele de sănătate specifice vârstei, am evitat mediatizarea situației medicale a soțului meu.

Totuși, situația impune câteva precizări:

 
În urmă cu câteva săptămâni, soțul meu a fost consultat la o clinică de specialitate din Timișoara de către un medic, profesor universitar, a efectuat analize medicale inclusiv computer tomograf și urmează un tratament pentru afecțiunea cronică constatată. 
 
În dimineața zilei de joi 08.07.2021, Benone Sinulescu nu a fost găsit inconștient ci a căzut și nu a dorit să fie internat.
 
Cu toate acestea, locuind singuri la casa din localitatea Bârzava, neputând să îl ridic și din dorința de nu fi expus într-o situație nefavorabilă imaginii publice, împreună am stabilit să solicitam o ambulanță de la o clinică privată, în care a fost internat temporar și a continuat tratamentul, beneficiind de condiții medicale de calitate.
 
În ziua de sâmbătă starea de sănătate s-a înrăutățit și, în urma discuției cu un alt medic profesor universitar de la Spitalul Județean Arad, care îi cunoștea afecțiunile, i-a recomandat o reevaluare în cadrul acestui spital.
În acest timp, fostul impresar Ionuț Pavel, fără a ma fi întrebat despre starea soțului meu și fără a ne solicita acordul, a răspândit în presa informații nedocumentate false, defăimătoare privind modul în care familia îl îngrijește pe „Nea Beni”. 
 
Se dovedește că Beni pe bună dreptate nu îl consideră o persoană din cercul de prieteni și a încetat relațiile profesionale de mai mult timp cu acesta.
 
Va mulțumim pentru aprecierile și gândurile bune și să ne rugăm cu toții pentru sănătatea îndrăgitului Benone Sinulescu”, a scris soția acestuia, Elena Sinulescu, luni, pe pagina de Facebook a artistului. 
 
 
Benone Sinulescu este un interpret român de muzică populară, născut pe 24 mai 1937 în comuna Siriu din județul Buzău. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diverși cântăreți folclorici, printre care Irina Loghin. După 1989, a abordat și stilul etno-dance, cea mai cunoscută colaborare în acest sens fiind cu formația Ro-Mania.

Până la vârsta de 84 de ani, Benone Sinulescu a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică” (1967), Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală” (2002), Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D - "Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului” (2004).