ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la numirea lui Dacian Cioloș în fruntea guvernului, soția sa nu a apărut până astăzi deloc în public. Valerie Cioloș Villemin și-a făcut prima apariție în spațiul public la  Alba Iulia, cu ocazia unui eveniment organizat de Academia Doamnelor și Asociația Micul Prinț. Soția premierului a încântat audiența cu un mic discurs în limba română, cu accent fracez,  și cântând "Ave Maria" în limba lui Voltaire.

Membră a Academiei Doamnelor de la Alba Iulia, soția premierului Dacian Cioloș, Valerie, a onorat evenimentul cu prezența sa și chiar a făcut parte din spectacol. A urcat pe scenă, a vorbit despre voluntariat și misiunea unei soții de prim-ministru, iar apoi a cântat celebrul "Ave Maria",  în limba franceză.

Valerie Cioloș Villemin s-a declarat impresionată de evenimentul la care a fost invitată și de faptul că "aici nu se așteaptă ca guvernul să rezolve toate problemele".

"A fi soția unui domn cu funcție nu este ceva care să știi de la naștere, înveți pe parcurs și e efectiv mult, mult de învățat. Nu merg cu pile,  nu fac pe intermediarul… Mă bucur să văd că aici nu așteptați guvernul să vă rezolvați toate problemele, că ați înțeles că fiecare avem puterea în mâna noastră, avem ceva aici și putem face, prin voluntariat, prin munca pe care o facem în fiecare zi într-un mod profesional, când spunem adevărul, când alegem adevărul față de minciună, când alegem să fim corecți, avem putere enormă. Și asta o să fie schimbarea, nu altceva. Așa că vă mulțumesc din suflet pentru exemplul pe care ni-l dați și speranța că se poate face ceva oriunde suntem. Mersi foarte mult. Simt că fac și eu parte din această comunitate, Alba Iulia”, a declarat Valerie Cioloș Villemin, care i-a întrebat pe copii dacă au înțeles ceva din limba sa română.