ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele, a intervenit direct contra controversatului purtător de cuvânt al Patriarhiei, după ce acesta, în stilul lui caracteristic, a făcut aluzii bolnăvicioase fără nici o dovadă în cazul scandalului căminului de bătrâni din Voluntari. Florentin Pandele îl acuză pe Vasile Bănescu că face parte dinntr-un „angrenaj” care-i acuză familia lui „într-o regie bine pusă la punct”, în favoarea lui Nicușor Dan, înainte de alegerile locale.

Deși susținerea Legii care îi poartă numele denotă că are o capacitate de înțelegere limitată, nu suntem în măsură să judecăm faptele pentru care este acuzată acum, înaintea pronunțării Justiției, precum o face, lipsit de etică și deontologie profesională, Vasile Bănescu. Dar problema și mai mare este că actuala ministră a Familiei Gabriela Firea a fost Primarul Capitalei care a alocat cele mai mari fonduri Catedralei Neamului iar Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel i-a conferit Ordinul Crucea „Maria Brâncoveanu”, în timp ce aceasta l-a onorat la rândul ei cu titlul de Cetățean de Onoare al Capitalei (foto).

De asemenea, Patriarhul Daniel i-a oferit Gabrielei Firea, pe când aceasta era în funcția de Primar General, și o machetă de cristal a Catedralei Naționale (foto mic), „ca semn de prețuire și recunoștință pentru tot sprijinul acordat Bisericii până în prezent, în special la organizarea evenimentului sfințirii catedralei”, după cum scria agenția Basilica.ro.

Florentin Pandele a declarat supărat la o televiziune: "Purtătorul de cuvânt al BOR a aruncat o piatră. Suntem creștini-ortodocși practicanți. Nu întâmplător au apărut aceste atacuri și vor continua.

Este o regie foarte bine pusă la punct. E clar că (Bănescu) face parte din acest angrenaj. Ar trebui ca Patriarhul Daniel să ia atitudine. Dacă nu ia, înseamnă că e de acord.

Sunt primar de șase mandate. Îi anunț că voi candida din nou. Ei nu știu cu cine se pun. Numai Bunul Dumnezeu este cu noi. Au spus atât de multe minciuni despre noi. (...) Cum aș fi putut eu ca om, nu ca primar, să accept așa ceva? (...) Nu este numai lupta Gabrielei, este și lupta mea. Cine nu-și respectă bătrânii, nu-l iubește pe Dumnezeu", a spus Florentin Pandele.

Atacul fără precedent al purtătorului de cuvânt al Patriarhiei la adresa ministrului Familiei, Gabriela Firea, s-a manifestat, ca de obicei, pe Facebook, și într-un mod golănesc, doar cu aluzii, fără a avea bărbăția de a pronunța și nume.

Astfel, potrivit ȘtiripeSurse, Vasile Bănescu a publicat un mesaj pe Facebook în care, fără să îi menționeze numele Gabrielei Firea, spune că „să spui că nu știi ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferințe inimaginabile, deși ești cățărat suficient de sus încât să poți vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit „Doamne ajută”, e proba supremă de abjecție și cinism.”

Ulterior, speriat și cu coada-ntre picioare, Bănescu a dat rapid și laș înapoi, probabil după ce a primit un bobârnac în cap de la Prea Fericit, aruncând grăbit următoarea precizare:

„În urma apariției în presă a unei informații care asociază o postare personală a mea pe Facebook cu anumite persoane concrete, care ar fi vizate critic de mesajul meu, fac precizarea oficială că acesta vizează coabitarea cu atrocități care ne-au îngrozit pe toți doar a acelor persoane care vor fi identificate ca vinovate de către autoritățile abilitate. Nu persoane care nu au legătură cu acest caz si care se pot simți lezate acum de un abuz de nedreaptă asociere. Mesajul vizează din perspectivă creștină răul, banalizarea lui și denunțarea cruzimii”.

Amintim că în 2015, la 42 de ani, Gabriela Firea a devenit mamă pentru a treia oară și și-a botezat copilul Zian Mihail, după numele de botez al Părintelui Arsenie Boca. Naș a fost Gigi Becali, un alt mare sponsor al BOR. Becali este și nașul de cununie al cuplului Firea-Pandele și tot el le-a creștinat și primul copil. 

Prea Fericitul Părinte Patriarh are ocazia, din nou, să scape de înțepatul de la Patriarhie.