ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eurodeputata italiancă Francesca Donato l-a găsit pe soțul ei, Angelo Onorato, mort în vehiculul său, cu o cravată înfășurată strâns în jurul gâtului, ceea ce indică faptul că a fost ucis.

Donato se afla și cu fiica ei când au găsit cadavrul lui Onorato în mașina sa, sâmbătă, 25 mai 2024.

Ambele femei insistă asupra faptului că Onorato a fost ucis, potrivit Euronews.

Cadavrul arhitectului în vârstă de 54 de ani a fost găsit în Palermo, capitala insulei italiene Sicilia, potrivit Agenzia Nova.

Publicația a precizat că poliția a confirmat faptul că „Onorato avea ceva legat strâns în jurul gâtului, probabil o cravată de electrician”.

Cu toate acestea, raportul precizează că poliția încă investighează și nu a clarificat încă cauza morții. Autopsia era programată pentru luni.

Într-o postare pe rețelele de socializare, fiica cuplului, Carolina, a scris

„Nimeni nu îndrăznește să spună sau chiar să creadă că tatăl meu s-a sinucis. L-au omorât!”, a declarat ea.

„Nu era o persoană care și-ar fi părăsit familia în acest fel și, mai presus de toate, pentru că l-am găsit personal împreună cu mama mea, pot să vă spun că nu a fost o sinucidere, ci o crimă”, a adăugat ea.

Într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare, Donato susține că soțul ei a fost ucis din cauza opoziției sale față de politicile de vaccinarea Covid și față de finanțarea războiului fără sfârșit al Ucrainei cu Rusia.

Un clip video în care Donato descrie de ce se opune ca UE să canalizeze banii contribuabililor către Ucraina este viral pe internet.

„L-au omorât”, a declarat ea.

„Nu era o persoană care și-ar fi părăsit familia în acest fel și, mai presus de toate, pentru că l-am găsit personal împreună cu mama mea, pot să vă spun că nu a fost o sinucidere, ci o crimă”, a adăugat ea.

Într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare, Donato susține că soțul ei a fost ucis din cauza opoziției sale față de politicile de vaccinare anticovid și față de finanțarea războiului fără sfârșit al Ucrainei cu Rusia.
 
 
Un clip video în care Donato descrie de ce se opune ca UE să canalizeze banii contribuabililor către Ucraina devine viral pe internet.

În videoclip, Donato afirmă că nu susține trimiterea de fonduri europene pentru a cumpăra arme pentru războiul dintre Ucraina și Rusia.

De asemenea, europarlamentarul afirmă că nu susține sancțiunile împotriva Rusiei, deoarece sunt „inutile”.

Europarlamentarul italian s-a pronunțat și împotriva campaniei globale de vaccinare în masă împotriva Covid mRNA.

În timpul ultimului summit internațional Covid, ea a tras un semnal de alarmă cu privire la numărul tot mai mare de vătămări și decese rezultate în urma acestor seruri.
 
Cine este Francesca Donato potrivit postului globalist Euronews:

„Donato este europarlamentar din 2019, după ce a candidat pentru „partidul de extremă dreapta” Lega în Palermo. Prima ei încercare de a ajunge în Parlamentul European în 2014, tot ca și candidat al partidului populistului Matteo Salvini, a eșuat după ce a obținut aproximativ 6.000 de voturi.

În trecut, ea a făcut campanie sub sigla "Euroexit", care cerea ca Italia să renunțe la euro și să părăsească zona euro. În timpul pandemiei COVID-19, Donato a devenit un anti-vaxxer vocal, criticând politicile guvernului privind pașaportul verde.

Donato a provocat un scandal în 2021 când a comparat sloganul "vaccinul te face liber" cu „Arbeit macht frei”, un slogan nazist infam văzut deasupra intrării în lagărul de concentrare de la Auschwitz, tradus prin "Munca te face liber". Muzeul Memorial Auschwitz a criticat comentariile ei, cerându-i lui Donato să nu exploateze faptele politice pentru scopuri politice.

De asemenea, ea a răspândit diverse teorii ale conspirației cu privire la COVID-19 și la vaccinuri, cum ar fi acuzația că producătorul de medicamente Pfizer produce produse "extrem de dăunătoare pentru sănătate" și a afirmat că moartea lui Leonardo Ditta, un medic italian, ar fi avut legătură cu vaccinarea sa cu COVID. Ea a fost nevoită să își ceară scuze familiei lui Ditta în urma consecințelor cuvintelor sale.

După ce a părăsit Lega în 2021, ea a devenit europarlamentar independent, plecând și din grupul parlamentar Identitate și Democrație (ID). De atunci, ea a candidat pentru funcția de primar al orașului Palermo, dar nu a avut succes în candidatura sa.

Donato s-a alăturat apoi creștin-democrației lui Salvatore Totò Cuffaro, fost președinte al regiunii Sicilia și deputat italian. Cuffaro fusese condamnat anterior la șapte ani de închisoare pentru complicitate cu mafia și divulgare de secrete oficiale.

Soțul lui Donato, Onorato - arhitect și antreprenor - ar fi cerut un permis de port-armă după ce a primit plângeri cu privire la o lucrare în dezvoltare în apropierea aeroportului Punta Raisi din Palermo.

El se îndrepta sâmbătă spre locul respectiv pentru a rezolva o problemă, "sperăm că într-un mod prietenos", a declarat familia lui Onorato. Poliția i-a luat telefonul mobil, computerul și alte echipamente pentru investigații suplimentare.

Familia a exclus posibilitatea ca acesta să se afle sub constrângere financiară.

Între timp, Donato a cerut tuturor să se abțină de la speculații cu privire la cauzele morții lui Onorato. "Să lăsăm poliția să își facă treaba", a spus ea într-o postare pe X luni.

Donato nu va candida la viitoarele alegeri europene din iunie.”, încheie Euronews.