ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


20 de chartere și avioane private au plecat din Ucraina doar duminică. Printre cei care au organizat zborurile se află și cunoscuții Rinat Ahmetov și Boris Kolesnikov, transmite RomâniaTV, citând ziarul ucrainean Ukrainska Pravda.

„Oligarhii și oamenii de afaceri ucraineni părăsesc Ucraina cu zboruri charter, numai duminică aproximativ 20 de avioane charter și private au plecat din Kiev. Printre charterele și avioanele private care au părăsit Ucraina duminică se numără Rinat Akhmetov și Boris Kolesnikov. Un avion privat pentru 50 de persoane a mai fost comandat de deputatul Platformei Opoziției – pentru Viață , milionarul Igor Abramovici. Potrivit unor informatii din două surse, acest avion ar trebui să ducă rude și colegilor de partid, precum și parteneri de afaceri ai lui Abramovici, de la Kiev la Viena”, a scris ziarul ucrainean.
 
 
Politicianul Igor Abramovici, un cunoscut om de afaceri, implicat în domeniul construcțiilor, a organizat și el un zbor de 50 de persoane, cu destinația Viena.
 
Numele care au plecat în weekendul acesta sunt Andrei Stavnițer (afaceri în domeniul transporturilor), Vadim Nesterenko, politician, Vadim Stoliar, politician pro-rus și afacerist, dar și Vasil Hmelnițki, antreprenor în domeniul infrastructurii și energiei regenerabile. Oficiul de PR al primului a menționat că e plecat într-o călătorie de afaceri și se va întoarce în Ucraina „zilele viitoare”, a scris RomâniaTV.

Duminică, Serviciul public ucrainean de trafic aerian a sfătuit companiile aeriene să evite să zboare deasupra apelor deschise ale Mării Negre.

Între timp, majoritatea personalului ambasadei americane a primit ordin să părăsească imediat Ucraina.
 
O serie de alte țări, printre care Marea Britanie, Japonia și Australia, au declarat, de asemenea, că cetățenii lor ar trebui să plece, a precizat Hotnews. În aceeași situație se află și Germania, care a solicitat cetățenilor săi să părăsească Ucraina, conform DW.
 
Recent, și Israelul a cerut evacuarea familiilor diplomaților din Ucraina, a scris Mediafax

Diplomații Rusiei în Ucraina au început să părăsească țara încă de sâmbătă, a transmis agenția Ria Novosti.

Și România a ridicat nivelul de alertă, a evacuat personalul diplomatic neesențial și recomandă evitarea deplasărilor în Ucraina, potrivit Observator.