ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” este gata să primească și bolnavi COVID adulți, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Raluca Alexandru, confirmând, că spitalul este pregătit pentru un asemenea scenariu.

„Suntem pregătiți să dăm tot suportul autorităților. Spitalul nu este al nostru, nu este al managerului, este al țării. Suntem pregătiți să primim pacienți. Deocamdată nu avem adulți în spital. Putem să punem la dispoziție paturi cu oxigen” a declarat Raluca Alexandrescu, pentru site-ul G4Media, cunoscut ca un transmițător al zonelor subterane ale statului.

Întrebată câte paturi poate să aloce spitalul pentru adulții bolnavi de COVID, Raluca Alexandru a spus că ”deocamdată se discută cu DSP, dar, fiind un spital pavilionar, se pot face ușor circuitele”.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu” este cel mai vechi spital pentru copii din România. În spital funcționează 10 secții clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoțitoare și 17 ambulatorii de specialitate, mai transmite sursa citată.

Potrivit unor informații transmise redacției ActiveNews, deja au început să fie mutați copii de la „Grigore Alexandrescu” la Budimex - „Marie Curie”, încă de sâmbătă. Contactați de redacție, responsabilii cu presa și comunicarea de la „Marie Curie” nu au vrut nici să confirme, nici să infirme informația.

Pentru a verifica știrea G4 și informația primită pe surse am stat de vorbă la rândul nostru cu doamna Raluca Alexandru. Dânsa susține că momentan nu a fost evacuați pacienți copii dar e posibil ca de-acum încolo copii care vor fi aduși cu Salvările să fie direcționați către Budimex, în funcție de caz.

Raluca Alexandru a confirmat pentru ActiveNews că în acest moment Spitalul este pregătit pentru situația enunțată și se află în discuții cu DSP pentru a evalua exact câte paturi ar putea fi puse la dispoziție pentru bolnavi de Covid.