Medicii unui spital din Capitală vor să însănătoșească zona otrăvită a informațiilor medicale strânse din mediul online. Sătui să tot combată aberațiile prezentate pe zeci de site-uri drept informații medicale certe, cadrele medicale s-au împrietenit cu Facebook-ul și au reușit să adune în jurul lor o întreagă comunitate. Așa a luat viață Spitalul Virtual pentru Copii, locul unde părinții și medicii schimbă informații pentru binele celor mici, informeaza tvr.

Spitalul Virtual pentru Copii e deschis oricând, iar un medic pediatru cu ani de experiență în spate te poate îndruma. "Spitalul" e, practic, o pagină de Facebook care s-a transformat într-un spațiu de informații și dezbateri.

Una dintre cele mai problematice situații, discutate intens, este prescripția și uzul excesiv de antibiotice, care nu fac în timp decât să crească rezistența copiilor la aceste medicamente.

Mediul online este "inundat" de zeci de site-uri care promit tratamente revoluționare. Încet-încet însă, românii învață care sunt locurile unde pot găsi sfaturi de încredere.

La aproape 6 luni distanță de când a fost înființată pagina Spitalul Virtual pentru Copii, aproape 6 milioane de persoane au intrat cel puțin o dată pe ea și constant 35 de mii de persoane o urmăresc.

În spatele proiectului Spitalul Virtual pentru Copii, stă o întreagă echipă de medici ai Institutului Alfred Rusescu din Capitală.