ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Intrarea în Sfântul Munte este din nou valabilă pelerinilor! Sfânta Chinotită(organismul suprem administrativ, executiv și judecătoresc al Sfântului Munte Athos) a decis ca din 11 mai pelerinii să poată intra în Athos, informează Basilica, fără a prezenta test PCR sau certificat de vaccinare.

Desigur, vizitarea va fi permisă doar după eliberarea diamonitirioanelor (permisul de intrare) și cu un număr limitat de pelerini. Așadar, vor putea fi 10 oameni pentru fiecare Mănăstire, 5 pe Kiriakon pentru fiecare Schit Chinovial, 2 pe Kiriakon pentru fiecare Schit Idioritmic, iar pentru Chilie sau Sihăstrie va fi permis accesul unei singure persoane. 

Circulara trimisă de Sfânta Chinotită mai prevede, totodată, că deplasarea în afara așezărilor monahale menționate este strict interzisă.

Astfel, Muntele Athos găzduiește pe credincioși de la începutul acestei săptămâni, fără a mai cere test PCR sau certificat de vaccinare, asta în timp ce Israelul garantează accesul doar cu dovada vaccinării